Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У будинку Медведчука СБУ проводить обшуки

Вдома у Медведчука обшуки.

Фото LIGA.net.

У будинку Медведчука СБУ проводить обшуки

Повідомляють джерела в СБУ

Служба безпеки проводить обшуки в будинку голови політради партії «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві.

Про це пише Українська Правда, посилаючись на джерело в СБУ.

Відомо, що там політик проживає з сім'єю, поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

 Там політик проживає з сім'єю, поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

Реклама Google

 Працівники Служби безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора (Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту) та прокуратури АРК провели понад 20 обшуків в офісах руху «Український вибір – Право народу» та у приватних помешканнях членів цієї організації. 

Трьом членам організації повідомлено про підозру у держзраді. Досудове розслідування показало, що представники цього руху сприяли окупації Кримського півострову, співпрацюючи з незаконно створеними органами окупаційної влади.

Херсонський міський суд наклав арешт на судно «Романс 1», яке належить Медведчуку.

Нагадаємо, 29 січня було накладено санкції на літаки нардепів партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука й Тараса Козака, які літали до Росії в обхід заборони.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти Козака й телеканалів з орбіти Медведчука: «112 Україна», NewsOne, ZIK. Підставою для санкцій проти Козака та пов'язаних із ним юросіб стало розслідування СБУ схем із поставками вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму. 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму. 

СБУ також рекомендувала розширити санкції щодо літаків, якими кум Путіна літав до Росії, бо кінцеві бенефіціари молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA намагалися обійти обмеження. 

9 березня Віктора Медведчука допитали слідчі Служби безпеки України.

Джерело: Українська Правда
Telegram Channel