Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
За місяць ковельським копам 195 разів скаржились на домашнє насильство

Поліцейські наголошують: не мовчіть, якщо ви або ваші рідні потерпають від рук домашнього тирана (Фото ілюстративне).

Фото Громадське.

За місяць ковельським копам 195 разів скаржились на домашнє насильство

Мобільна група з реагування на домашнє насильство працюює у Ковелі з минулого тижня

 До складу групи входять працівники різних підрозділів поліції: дільничні офіцери, ювенальна превенція, інформують у Ковельському районному управлінні поліції Волинської області.

Окрім реагування на виклики, поліцейські проводять роз’яснювальну роботу серед населення щодо самої проблеми. Часто жертва вибачає свого кривдника, сподіваючись на примирення. Але за кожним таким примиренням приходить новий рецидив. Саме тому про домашнє насильство не потрібно мовчати.

З початку року було винесено 5 таких приписів.

До слова, лише за останній місяць до ковельських правоохронців надійшло 195 заяв про вчинення насильства у сім’ї. За результатами розгляду до адміністративної відповідальності притягнуто 71 особу. Надалі порушники перебувають під контролем поліції. Переважно жертвами насильства стають жінки та діти, а кривдниками – чоловіки та сини у стані алкогольного сп’яніння.

Також працівники поліції мають право виносити терміновий заборонний припис кривдникам. Його застосовують у випадках безпосередньої загрози життю або здоров’ю потерпілих. Тим самим поліцейський надає пріоритет безпеці постраждалої особи.

Терміновий заборонний припис може містити такі заходи:

- зобов'язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи;

- заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи;

- заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

З початку року було винесено 5 таких приписів.

Читайте також у нас: Із пилорами на Волині вилучили деревину невідомого походження (Фото)​.

Нагадуємо, згідно зі ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) - тягнуть за собою покарання у вигляді штрафу від десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян до адмінарешту строком до 15 діб.

Поліцейські наголошують: не мовчіть, якщо ви або ваші рідні потерпають від рук домашнього тирана. Це може бути як фізичне, так і психологічне, економічне або сексуальне насильство. При будь-якому прояві – звертайтеся на лінію « 102».

 

 

Telegram Channel