Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На кордоні затримали золотий старовинний браслет (Фото)

На браслеті можна роздивитися ініціали – Б.Г.

Фото зі сторінки Західного РУ ДПСУ у Facebook.

На кордоні затримали золотий старовинний браслет (Фото)

Порушник перевозив також цілу колекцію старовинних монет та банкнот

У пункті пропуску «Порубне», що на українсько-румунському кордоні, прикордонники Чернівецького загону спільно з представниками Буковинської митниці виявили значну кількість старовинних монет та банкнот, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Предмети, які в основному датуються 1898 – 1909 роками, знайшли в мікроавтобусі «Мерседес», за кермом якого перебував 33-річний буковинець.

Під час спільного огляду прикордонниками відділу «Порубне» та працівниками митниці в багажному відділенні транспортного засобу знайдено золотий браслет датований 1911 роком.

Під час спільного огляду прикордонниками відділу «Порубне» та працівниками митниці в багажному відділенні транспортного засобу знайдено: золотий браслет датований 1911 роком, 39 монет номіналом 5,10 та 25 рублів датованих 1909 роком 20 монет номіналом 1 і 3 рублі 1905 та 1898 роками відповідно та банкноти періоду Російської імперії.

Усі виявлені предмети знаходилися у посилках, які чоловік перевозив закордон.

Згодом, після висновку експерта було встановлено, що всі дані предмети підпадають під дію закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей». Колекцію вилучено.

 
 
Telegram Channel