Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Печерський райсуд відправив Медведчука під домашній арешт

Медведчук ще буде вирішувати, чи подаватиме апеляцію. 

Фото Ірини Яковлевої (ТАСС) .

Печерський райсуд відправив Медведчука під домашній арешт

Суд відмовив у взятті під варту

Печерський районний суд Києва обрав нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Справа стосується підозри у порушенні законів війни шляхом сприяння передачі Росії інформації про нафтогазову ділянку «Глибока» в Криму і завдання збитків Україні в 38 млрд гривень. Також йому інкримінують державну зраду, інформує LB.ua.

І адвокатам, і прокурорам у їхніх клопотання відмовили. Медведчук має здати паспорти і прибувати на вимогу правоохоронців. У разі невиконання вимог захід можуть зробити більш жорстким. Електронний браслет на політика не вдягали. 

Медведчук має здати паспорти і прибувати на вимогу правоохоронців. У разі невиконання вимог захід можуть зробити більш жорстким. Електронний браслет на політика не вдягали. 

Слухання тривало понад сім годин. До нарадчої кімнати суддя пішов о 19:45. Медведчук сказав, що буде вирішувати, чи будуть подавати апеляцію. 

Читайте також Суд стягнув з Медведчука майже 140 тис. грн на користь видавництва Vivat

Прокуратура клопотала про утримання під вартою із альтернативною застави у 300,9 млн гривень. Адвокати заявили, що Медведчук взагалі не отримав письмову підозру, тож і обирати запобіжний захід йому не можна. Вони також сказали, що Медведчук не може внести заставу, бо його рахунки арештували у межах накладених санкцій. Сторона захисту просила відмовити у застосуванні будь-якого запобіжного заходу. 

Реклама Google

Telegram Channel