Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 У місті на Волині подорожчає вода

За комунпослуги володимирчанам доведеться платити більше.

Фото facebook.com.

 У місті на Волині подорожчає вода

  У Володимирі-Волинському мають намір підняти тарифи на водопостачання та водовідведення

 Такі наміри оприлюднено на офіційному сайті територіальної громади.   Зараз діють тарифи на ці послуги для споживачів, які були встановлені  ще в 2019 та в 2020 роках. Тоді для мешканців княжого міста централізоване водопостачання  коштувало 12,90 грн/м³, а централізоване водовідведення – 17,94 грн/м³ з ПДВ. Після підвищення  володимирчанам доведеться платити відповідно -13,78 грн/м³  і 19,36 грн/м³ з ПДВ.

        І це, вважають комунальники й керівники міста, є необхідним кроком для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за енергоносії, оплати податків, вчасної виплати заробітної плати, недопущення збитковості підприємства та забезпечення споживачів якісними послугами ти питною водою.  

Читайте також: На Волині із 1 січня зросла вартість доставки газу: на скільки.

 За словами посадовців, з 1 січня 2021 р. збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 11,0%, мінімальна заробітна плата-  на 43,8%, зросла вартість послуг сторонніх організацій за підкачку води на 38,7%. Тому виникла потреба привести коригування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня. І це, вважають комунальники й керівники міста, є необхідним кроком для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за енергоносії, оплати податків, вчасної виплати заробітної плати, недопущення збитковості підприємства та забезпечення споживачів якісними послугами ти питною водою.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel