Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Три волинські села майже рік живуть без автобусного сполучення з Луцьком і сусіднім містом

Із села не виїхати.

Фото Суспільного.

Три волинські села майже рік живуть без автобусного сполучення з Луцьком і сусіднім містом

Не мають чим доїхати на роботу і повернутися додому

Жителі сіл Крижівка, Луків та Незвір Луцького району просять відновити автобусне сполучення з обласним центром і містом Рожище. Автобус тут не їздить майже рік.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного. 

Як розповіла жителька Крижівки Любов Бойко, автобус, який раніше їздив на маршруті «Луцьк-Годомичі» через Крижівку, Луків і Незвір, не курсує майже рік. Від села до Рожища — 17 кілометрів, до Луцька - 40.

«Раніше я добиралася за годину до Рожища, а тепер, то я на велосипеді недокручую, бо більше як 65 років, то трудно», — каже жінка.

 Раніше, ніж в половині десятої, люди не можуть доїхати на роботу до Луцька, та й додому повертаються пізно, о 21 годині. 

Багатодітна мама Ірина Кордиш розказує: через село в день проїздить два рейсові автобуси «Луцьк-Маневичі» і «Луцьк-Четвертня». Сісти на них не завжди вдається.

Графік руху зараз незручний, — додав Юрій Дідич з Крижівки. Раніше, ніж в половині десятої, люди не можуть доїхати на роботу до Луцька, та й додому повертаються пізно, о 21 годині. Було б добре, щоб автобус їхав о сьомій годині, — каже чоловік.

Колективне звернення забезпечити щоденний маршрут «Луцьк-Крижівка-Луцьк» передали до Рожищенської територіальної громади. Під документом підписалося 80 людей, розповіла Світлана Приймачок.

Ситуацію прокоментував перший заступник Рожищенського міського голови Віталій Поліщук: «Так, як повноваження з організації конкурсу по визначенню перевізників належить облдержадміністрації, ми це колективне звернення спрямували до облдержадміністрації 21 квітня. Відповіді офіційної не отримали».

Читати також: Що відомо про айтішника, який зник при загадкових обставинах у лісі на Волині

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel