Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Коли у школах Луцької територіальної громади пролунає останній дзвоник

Останній дзвінок у школах Луцька можуть провести 29 травня.

Фото Волинські новини.

Коли у школах Луцької територіальної громади пролунає останній дзвоник

Навчальний рік триває до 1 липня

У школах обласного центру та прилеглих до Луцька територій останній дзвоник може пролунати в різні дні.

Про це у коментарі Волинським Новинам повідомила очільниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Ми рекомендували затвердити єдину дату для всіх шкіл міста – 29 травня, тому що так зручніше, легше, бо це, врешті-решт, урочисто.

Так, зі слів головної освітянки, у школах навчання завершується останнім дзвоником, але навчальний рік триває до 1 липня (ЗНО, державна підсумкова атестація, яку, утім, через пандемію коронавірусу цього та минулого року відмінили).

Що стосується цьогорічного останнього дзвоника у школах Луцька, то в управлінні освіти його рекомендують провести 29 травня.

«Наголошую, що ми лише рекомендуємо, а остаточне рішення приймає колектив та керівництво школи. Ми рекомендували затвердити єдину дату для всіх шкіл міста – 29 травня, тому що так зручніше, легше, бо це, врешті-решт, урочисто. Але для загальноосвітніх закладів окремих населених пунктів з прилеглих до міста територій ми рекомендуємо провести останній дзвоник у п’ятницю, 28 травня. Це стосується тих шкіл, де немає 11 класів, адже для випускників 28 травня проводять процедуру ЗНО. Зокрема, у нашій територіальній громаді є села, які мають лише дев’яті класи, до прикладу, Шепель та Одеради», - зазначила Зіновія Лещенко.

Читайте також: Як у Луцьку влітку працюватимуть дитсадки.

Telegram Channel