Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Луцьку судили поліцейську за порушення законодавства про державну таємницю

Суд призначив їй покарання у виді 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень.

Фото із сайту volynnews.com.

У Луцьку судили поліцейську за порушення законодавства про державну таємницю

В обласному центрі Волині судили майора поліції з відділу протидії кіберзлочинам за порушення законодавства про державну таємницю. Луцький міськрайонний суд оштрафував поліцейську на 510 гривень

Із протоколу про адміністративне правопорушення від 8 квітня відомо, що старший інспектор з особливих доручень (в.о. щодо забезпечення режиму секретності) відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, будучи особою, яка відповідає за забезпечення режиму секретності у відділі, допустила порушення вимог нормативних документів у сфері охорони державної таємниці, що могло призвести до витоку відомостей секретного характеру, пише ІА Волинські новини.

Зокрема майор поліції усунула не всі недоліки, які були виявлені у відділі під час попередньої спецекспертизи.

Зокрема майор поліції усунула не всі недоліки, які були виявлені у відділі під час попередньої спецекспертизи, що стосується приведення правил пропускного режиму у відповідності до вимог; не розробила порядок дій посадових осіб щодо здійснення заходів із забезпечення режиму секретності у разі виникнення загрози захоплення матеріальних носіїв секретної інформації; не зазначила в журналі обліку журналів, карток і завершених провадженням справ терміни зберігання окремих облікованих у ньому журналів; під час вилучення з оперативно-розшукової справи секретних документів не замінювала їх довідками-замінниками, не зробила відмітки про вилучення відповідних документів у внутрішньому описі; здійснила неправильні відмітки про місцезнаходження окремих секретних документів, проставлених в журналі обліку вхідних секретних документів відділу відповідно до їх фактичного місцезнаходження.

Також обвинувачена допустила здійснення співробітниками відділу спроби заміни матеріальних носіїв секретної інформації, направлених через кур'єра спецзв'язку на адресу Управління оперативно-технічних заходів ГУНП у Рівненській області.

Читайте також: Загибель «вовчої зграї»: за дві з половиною години повстанці знищили 405 енкаведистів

У суд поліцейська не з’явилася, однак в заяві вказала, що повністю визнає вину. Суд призначив їй покарання у виді 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень.

Telegram Channel