Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Порошенко зустрівся з випускниками Львівського ліцею імені Героїв Крут

«Незворотність нашого руху в НАТО забезпечуєте ви – ті, хто навчається вже за нових часів, ті, хто мають потужний досвід».

Фото ЄС.

Порошенко зустрівся з випускниками Львівського ліцею імені Героїв Крут

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» зустрівся із випускниками Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут

Порошенко привітав ліцеїстів із Днем Європи і наголосив, що нове покоління офіцерів українських Збройних сил забезпечує незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави. 

Хочу наголосити, що незворотність реформ, незворотність нашого руху до Європейського Союзу, незворотність нашого руху в НАТО забезпечуєте ви – ті, хто навчається вже за нових часів, ті, хто мають потужний досвід.

 

 «Ми створили і відновили Збройні Сили України. Шана і повага до украінського воїна на сьогоднішній день беззастережна у суспільстві. Престиж військової професії найвищий. Хочу наголосити, що незворотність реформ, незворотність нашого руху до Європейського Союзу, незворотність нашого руху в НАТО забезпечуєте ви – ті, хто навчається вже за нових часів, ті, хто мають потужний досвід», – переконаний п’ятий Президент. 

 

 «Зараз у військових училищах і вищих навчальних закладах навчається більше 400 випускників ліцею героїв Крут. Майже 2,5 тисячі офіцерів пройшли випробування в зоні АТО/ООС, складаючи основу, базу, яка дає відсіч російському агресору», – говорить Порошенко. 

«Мені приємно, що я як п’ятий Президент і як Верховний Головнокомандувач особисто підписував укази про нагородження високими державними нагородами офіцерів-випускників-крутян. А деяким з них я особисто вручав і ордени «За мужність», і ордени «Богдана Хмельницького», – нагадав Порошенко. 

 

 П’ятий Президент також згадав випускника ліцею 2010 року Дмитра Захватихату, нагородженого орденом «За мужність» ІІІ ступеня, який героїчно забезпечив вихід підрозділу з  Дебальцевого, і всі повернулися додому живими. 

«Крутянам є чим пишатися. Ми наголошуємо на тому, що Україна продовжує свій незворотній похід до НАТО. Як голова «Європейської Солідарності» і як представник нашої команди я висловлюю побажання, щоб, коли ви закінчите навчання і увіллєтеся до лав Збройних сил України в якості офіцерів, щоб до того часу Україна була членом НАТО, а ви були потужними захисниками України, східного флангу НАТО, союзу, який забезпечує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави», – наголосив лідер партії. 

 

 Читайте також у нас: «Хто досі бачить «плюси СРСР», нехай приїде у Биківню»​.

«Вам доведеться освоювати найсучасніші зразки військової техніки. Засоби радіоелектронної боротьби, які ми закупили, новітні засоби ракетного озброєння, ударні безпілотніки, сучасні гелікоптери. Але ще раз наголошую: безпека, свобода, демократія і майбутнє України будуть знаходитися у ваших руках. Ми завжди пліч-о-пліч-пліч, разом захищаємо Україну. Дякую вам. Це дуже знаменний день і я бажаю вам гарної долі, щоб за плечима українських воїнів завжди була перемога. Бо ми завжди на боці правди», – переконаний Петро Порошенко. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel