Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Цуманській пущі зацвіла анемона лісова (Фото)

Оце так!

Фото зі сторінки КНПП "Цуманська пуща" у Facebook.

У Цуманській пущі зацвіла анемона лісова (Фото)

Рослина використовується в народній медицині, але слід пам’ятати: вона – отруйна, і є найотруйнішою серед інших видів анемон

У Цуманській пущі зацвіла анемона лісова (Anemone sylvestris), повідомляє КНПП «Цуманська пуща».

Анемона лісова - це багаторічна кореневищна трав'яниста рослина з потужною кореневою системою, здатною утворювати кореневі пасинки. Стебло прямостояче, у верхній частині майже білоповстисте, 15-30 см заввишки, часто пониклі. Листки довгочерешкові, прикореневі, 5-роздільні, густоопушені. Квітки великі 3-4 см в діаметрі, одиничні, здебільшого з 5 пелюсток, білі, зі світло-фіолетовим відтінком із зовнішнього боку, злегка опушені. Цвіте у травні-червні. Росте в широколистяних і мішаних лісах, на лісових луках, узліссях, по чагарниках, на схилах у лісостепових і північних степових районах України.

Росте в широколистяних і мішаних лісах, на лісових луках, узліссях, по чагарниках, на схилах у лісостепових і північних степових районах України.

Також анемона використовується в народній медицині, але слід пам’ятати вона – отруйна, і є найотруйнішою серед інших видів анемон. При висиханні рослини отруйність зникає.

Анемона лісова є регіонально рідкісною рослиною у Волинській області.

Читайте також: Викладачки педколеджу Володимира показалися в автентичних вишиванках і хустках (Фото).

Telegram Channel