Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині говорили про лідерство жінок з часів Старого Завіту

Відкрита лекція «Жінки-лідерки у Старому Завіті: Марія, Рут, Юдит».

Фото: Волинська Православна Богословська Академія.

На Волині говорили про лідерство жінок з часів Старого Завіту

Волинській православній богословській академії відбулась зустріч з представниками Центру Союзу Українок Америки жіночих студій в УКУ, студентства й викладачів ВПБА

19 травня 2021 року у Волинській православній богословській академії відбулась зустріч з представниками Центру Союзу Українок Америки жіночих студій в УКУ, студентства й викладачів ВПБА. Пані Ольга Малецька, менеджер центру, розповіла про історію жіночих студій від моменту заснування до сьогодення, ознайомила присутніх з напрямом їхньої діяльності, доповіла про організацію навчальних програм, відкритих лекцій, семінарів, конференцій, видавничу діяльність. У свою чергу пані Галина Теслюк, керівник Центру Союзу Українок Америки, презентувала книгу італійського священника Енцо Б’янкі «Ісус і жінки», в якій відмітила особистість жінок, які були біля Ісуса Христа в час Його земного життя.

Жінка – заміжня чи ні, матір чи ні, вдова… – може бути чимось більшим, аніж біологічною матір’ю, оскільки, якщо слухає слово Бога, є ученицею, сестрою і матір’ю Ісуса та інших

У наступній частині зустрічі лекторка розповіла про свої дослідження на тему: «Жінки-лідерки у Старому Завіті: Марія, Рут, Юдит». Тут пані Галина непросто подала характеристику згаданих постатей, але й провела паралелі із сучасними жінками.

На закінчення, присутні задали питання лекторці, на які отримали розгорнуті і змістовні відповіді.

Проректор з навчальної роботи прот. Ігор Скиба подякував візитерам за цікаву і корисну зустріч, а також висловив сподівання на подальшу плодотворну співпрацю.

Для гостей провели екскурсію Волинською православною богословською академією.

Читайте також

«Жінка – заміжня чи ні, матір чи ні, вдова… – може бути чимось більшим, аніж біологічною матір’ю, оскільки, якщо слухає слово Бога, є ученицею, сестрою і матір’ю Ісуса та інших», –пише Енцо Б’янкі.

 
 
 

 

Джерело: Волинська Православна Богословська Академія
Telegram Channel