Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Поліщуків закликають робити ставку на озиме жито

Готуйте мішки на гроші!

Фото kurkul.com

Поліщуків закликають робити ставку на озиме жито

Мовляв, саме ця культура гарантує найнадійніший прибуток

На Поліссі, зважаючи на різні чинники, з року в рік рентабельність по культурах варіюється. Проте найстабільнішою за врожайністю є озиме жито. Про це розповів головний агроном ТОВ «Захід Агропром» Олег Фурманець у матеріалі «Ми були піонерами освоєння Полісся» на Kurkul.com.

«З нашою економікою та кліматом — з року в рік рентабельність по культурах варіюється. Тому, якщо говорити про найстабільнішу по врожайності, то в нашій зоні це однозначно озиме жито. Якщо ж потрібно виокремити культуру, яка може «вистрілити» — то це ріпак», — зазначив аграрій.

Також, за його словами, стабільно прибуткова з урахуванням економіки та ціноутворення — кукурудза.

Також, за його словами, стабільно прибуткова з урахуванням економіки та ціноутворення — кукурудза.

«Ще не було в нас такого, щоб вона просіла. Ціни, бувало, скакали — був рік, коли шалені врожайності по всій Україні були, а логістика не працювала, залізниця стояла, й ціни почали падати. Попри це, завдяки врожайності все одно виходили в плюс», — розповів Олег Фурманець.

За його словами в господарстві вирощують озимі ріпак, жито, пшеницю, а також соняшник та кукурудзу.

«Працювали і з бобовими культурами, та сою ми вивели із сівозміни, оскільки працюємо на піщаних ґрунтах, і вона горить тут. Усі вирощують сою, сподіваючись на бульбочкові бактерії, на симбіоз та економію на азоті. На пісках розвинути нормальний симбіоз із бульбочковими бактеріями важко», — зазначив Олег Фурманець.

За його словами, частка озимих у ТОВ «Захід Агропром» уже понад 50%, і вона стабільно збільшується з року в рік.

Читайте також: Ківерцівським юннатам влаштували урок птахознавства (Фото).

Telegram Channel