Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
13-річний хлопчик потонув у ставку, рятуючи молодшого брата: деталі трагедії (Фото)

Тривають слідчі дії.

Фото obozrevatel.

13-річний хлопчик потонув у ставку, рятуючи молодшого брата: деталі трагедії (Фото)

Трагедія сталася на Вінниччині

Він кинувся рятувати молодшого брата, який пішов плавати, але раптово почав тонути. Попередньо, загиблій дитині судомою звело ногу.

Рятувальники кажуть, що це третій випадок за багато років, коли тут тонуть люди. Всього ж тільки за першу половину травня в Україні вже потонули 43 людини, передає OBOZREVATEL. 

Хлопчик кинувся рятувати молодшого брата

Трагедія сталася 14 травня в селі Пляцина Вінницької області, недалеко від міста Бар. Двоє братів 10-річний Костя і 13-річний Назар Коновалюки пішли гуляти з друзями. Батькам вони сказали, що будуть у парку, але вирушили на ставок.

Хлопчика знайшли на глибині приблизно 3,5 метри. 

«У той день було по-літньому тепло, градусів 22. Хоча вода в озері ще холодна, там ніхто поки не купається. Може, їм здалося біля берега, що вода вже нагрілася. Словом, молодший брат і їхній друг увійшли в воду. Але незабаром один із них почав тонути», – розповідає місцевий житель Михайло.

На допомогу Кості кинувся старший брат Назар. Кажуть, що хлопець умів плавати. Він підплив до брата, що потопав, і відштовхнув його ближче до берега. А коли Костя озирнувся, то Назара вже не було видно, тільки бульбашки на поверхні води.

Приїхали, щоб дістати тіло

Хлопчики злякалися, почали дзвонити рідним і кликати на допомогу. Батько братів також прибіг на берег водойми.

«Якраз була наша зміна, коли надійшов виклик. Ми приїхали вже, щоб знайти тіло, занадто багато часу минуло. Хлопчика знайшли на глибині приблизно 3,5 метри. Ми підтягли його ближче до берега. Там уже батько зміг дістати його і піднести до краю води. Берег там трохи болотистий, тому довелося допомагати витягувати хлопця», – описує події один із рятувальників.

Медики вже нічим не могли допомогти Назару. Поліцейський експерт попередньо встановив, що хлопцеві судомою звело праву ногу, тому він міг піти на дно.

«На цьому озері це вже третій випадок, коли тонуть люди. Багато років тому тут утопився чоловік. Потім був випадок, коли потонув 18-річний хлопець. І ось тепер підліток. Але не можна сказати, що це озеро небезпечне. Тут влітку часто відпочивають місцеві жителі, купаються. Просто ще рано, вода холодна», – каже рятувальник.

Сім'я підлітка важко переживає загибель Назара. Крім молодшого брата в родині ще є старша дочка. У школі кажуть, що хлопчик був спортсменом, займався боротьбою. Тепер у холі навчального закладу встановлено портрет загиблої дитини.

Читайте також: Стрибнув з мосту після смерті батьків від COVID-19: у лікарні помер 15-річний син Родікових (Передсмертне відео).

 

 

Telegram Channel