Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Жителів Луцька запрошують вшанувати пам’ять лучан, які загинули під час АТО

Герої не вмирають!

Фото - ілюстративне.

Фото зі сайту Гал-інфо.

Жителів Луцька запрошують вшанувати пам’ять лучан, які загинули під час АТО

22 травня – 7 річниця трагедії під Волновахою, в результаті якої загинули 18 військовослужбовців волинської 51-ої бригади

З метою належного вшанування пам’яті лучан, які загинули під час антитерористичної операції та операції об'єднаних сил на Сході України, 22 травня у Луцьку відбудуться скорботні заходи.

22 травня 2014 року озброєні бойовики о 4:30 ранку обстріляли блокпост українських бійців біля міста Волноваха, що на Донеччині. 

13.00 – покладання квітів до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» (Театральний майдан).

13.30 – скорботні заходи на Алеї почесних поховань (міське кладовище у с. Гаразджа).

Реклама Google

Нагадаємо, 22 травня 2014 року озброєні бойовики о 4:30 ранку обстріляли блокпост українських бійців біля міста Волноваха, що на Донеччині. 

Бійці 51-ої бригади, більшість з яких – волиняни, приїхали на Донеччину за декілька днів до трагедії. Отримали наказ розмістити блокпост під номером 5110. Коли військові зібрались облаштовуватись, приїхали місцеві жителі з вимогою не будувати блокпост і забиратись геть. Мітинг тривав декілька днів.

Читайте такожСБУ викрила російську ботоферму

Вночі,  22 травня, місцеві жителі покинули блокпост. А о 4:30 ранку його обстріляли озброєні бойовики. За словами бійців, які перебували там, обстріл проводили професіонали. Стріляли із  стрілецької зброї, протитанкових гранатометів, кулеметів та мінометів.

Обстріл тривав приблизно 20 хвилин. За офіційними даними, у волноваській трагедії загинули 18 українських бійців, 30 – поранено. Багато бійців і досі перебувають на лікуванні.

Telegram Channel