Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Роботи майстрів з Турійщини помандрували у Чехію (Фото)

Неповторною окрасою виставки стали вироби із соломки Мирослави Гловацької і Софії Ковальчук.

Фото Ірини Прус.

Роботи майстрів з Турійщини помандрували у Чехію (Фото)

У Турійську два тижні триває виставка 18 майстрів

Протягом двох тижнів турійчани та гості селища мали змогу завітати на виставку-продаж виробів майстрів Турійської громади, яку презентували у фоє міського будинку культури. Ідея проведення такого творчого заходу, який мав би підтримати умільців й дати змогу продемонструвати свої вміння, зародилася під час проведення одного із заходів у районній філії Волинського обласного центру зайнятості в рамках реалізації проєктів «Успішна громада» та «Територія майстерності».

Оригінальні картини на склі представила Оксана Марченко. Вражали майстерністю та філігранністю вишиті хрестиком і бісером ікони та великодні рушники вишивальниць Валентини Грицик, її внучки Інни Федоровської.

У травневі дні, починаючи від Великодніх свят, охочі мали змогу оглянути, а за бажанням і придбати розмаїття робіт вісімнадцяти майстрів. Серед них – живописні твори Наталії Сліпчук та Людмили Дячук. Оригінальні картини на склі представила Оксана Марченко. Вражали майстерністю та філігранністю вишиті хрестиком і бісером ікони та великодні рушники вишивальниць Валентини Грицик, її внучки Інни Федоровської, а також турійчанки Тетяни Осипенко та Олени Зизи з Туличева. Милували очі декоративні квіткові світильники Тетяни Мілінчук та оригінальні світильники Світлани Свередюк.

Неповторною окрасою виставки стали вироби із соломки Мирослави Гловацької і Софії Ковальчук, які несли подих літа, сонця і тепла. Милі букетики із мила Альони Кмін зачаровували відвідувачів яскравістю барв та оригінальністю. Демонструвалися картини, вишиті ниткою муліне, Марії Марчук. Алла Шемейко представила речі, оздоблені лляною ниткою. Викликали зацікавлення у відвідувачів вироби, вишиті атласною стрічкою Ірини Кот. Відвідувачі могли придбати різноманітні прикраси, виготовлені руками майстрині Тамари Луцюк, або декоративні корзинки з паперу Євгенії Марчук чи оздоблені стрічками та лляними нитками Марії Чернікової.

Реклама Google

Творчий захід мав успіх і виставка, над оформленням якої попрацювали працівники Турійської публічної бібліотеки, дала свої плоди – було проведено низку екскурсій й вироби майстрів Турійщини створили справжній весняний святковий настрій. Крім того, майстри мали можливість реалізувати свої роботи. Зокрема, одна з картин турійської художниці помандрувала навіть у Чехію.

Ірина Прус.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel