Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Бажано намордник»: завтра у Рівному стартує масова вакцинація тварин

Вакцинація в місті триватиме з 24 травня по 4 червня.

Фото Суспільне.

«Бажано намордник»: завтра у Рівному стартує масова вакцинація тварин

У Рівному два тижні щеплюватимуть котів й собак проти сказу. Вакцина безплатна, її на місто передбачили 800 доз. Перед вакцинацією тварина має бути здорова, – уточнили у міській лікарні ветмедицини й надали графік, за яким проводитимуть щеплення

З понеділка 24 травня по 4 червня у Рівному проти сказу щеплюватимуть домашніх тварин. Робитимуть це у різних куточках міста, згідно з затвердженим графіком, з 15-ї до 19-ї години, – повідомив начальник міської державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Вільховий.

«Щеплюємо котів і собак, вікова група – починаючи з 3-х місяців і до будь-якого віку. Бажано, якщо вдома є намордник, або принаймні на повідок, щоб собачку зафіксувати. Якщо кішка – бувають і холерики, або поведінка агресивна, то взяти з собою чи полотенце чи що, щоб можна було її прикрити. Тваринка має бути перед щепленням клінічно здорова», – уточнює Володимир Вільховий.

Щеплюємо котів і собак, вікова група – починаючи з 3-х місяців і до будь-якого віку.

Цьогоріч на щеплення котів і собак мають приблизно 800 доз вакцини проти сказу. Цього, аналізуючи попередні роки, повинно вистачити на всіх охочих.

Володимир Вільховий також додав, що торік у Рівному зафіксували два випадки сказу. З початку 2021-го – один, на сказ захворів кіт на вулиці Дворецькій.

Що відомо

  • На Рівненщині у квітні через сказ на території Нобельського Національного природного парку оголосили карантин. Відтак, диких тварин у цій місцевості планують відстрілювати. Це п'ятий випадок сказу в області від початку року.
  • У селі на Рівненщині у березні виявилисказ у домашнього кота, тварина вкусила господиню та через день загинула. В селі через це ввели карантин.
  • У грудні торік після виявлення в центрі Рівного скаженої собаки там ввели карантинні обмеження, а фахівці ветмедицини взялися щеплювати домашніх і безпритульних тварин.
  • У 2019-му було зафіксовано до 50 випадків сказу на території області. У 2020-му році було 17 випадків.

Читайте також у нас: Вперше  з XVII століття на Волині зазвучить «Луцький гра дуал». Де і коли

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel