Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Назвали причину, чому в луцькому парку зупинилося колесо огляду. Чи працюватиме воно ще

Чи працюватиме колесо тепер?

Фото з фейсбук-сторінки Павла Цапюка.

Назвали причину, чому в луцькому парку зупинилося колесо огляду. Чи працюватиме воно ще

Усе завершилось все без травм, і це головне

«Вже тільки лінивий не запостив стрім із «колесом огляду», яке сьогодні зупинилось з технічних причин, ще й з відвідувачами на борту», – пише у фейсбуці директор з розвитку Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Павло Цапюк.

Нагадаємо, у Луцькому центральному парку імені Лесі Українки, в неділю, 23 травня, люди застрягли на колесі огляду.

Читати також: Із «чортового колеса» рятувальники зняли 12 людей

За словами Павла Цапюка, колесо зупинилось на нетривалий період через вихід з ладу деталі двигуна, так званої муфти між двигуном і редуктором:

«Справді, з технічної точки зору, це не надзвичайна ситуація, не капітальна поломка, хоча наслідок - зупинка механізму, і це, звісно не приємно. Хоча й не вперше. Іноді, коли аварія на лініі електропередач і вимикається подача електроенергії, колесо теж зупиняється і тут головне, як спокійно і відповідально ведуть себе наявні в цей час відвідувачі. Тим, хто сьогодні «застряг» велика подяка за моральну стійкість і терпіння, бо паніка – це завжди головний ворог в подібних ситуаціях. Ви молодці! Обов’язково віддячимо», – зазначив він. 

Реклама Google

 У колесі планують замінити муфту і відразу запустити атракціон в роботу. Павло Цапюк обіцяє бути першим його відвідувачем.

Директор парку атракціонів також пояснив, чому вирішили ивикликати рятувальників : «Якщо зупинка спричинена «вимкненням світла», зв’язуємось з постачальниками і якщо електроенергію не планують відновити більше години, тоді використовується спецтехніка, от як сьогодні. Якщо ж відвідувачі опинились не на самому верху – на цей випадок є «ручний» привід, при якому важелем працівник дуууже повільно і важко, але може за пів годинки-годину прокрутити колесо десь на четверть оберта. Нині вирішили відразу викликати МНС, так як «ручний режим» був заблокований через специфіку поломки. Частину людей зняли вмілі рятувальники.  Далі колесо змогли прокрутити за допомогою лебідки. Всі живі і здорові завдяки правильній поведінці гостей і оперативній та злагодженій роботі відновного персоналу». 

За словами директора, в колесі планують замінити муфту і відразу запустити атракціон в роботу. Павло Цапюк обіцяє бути першим його відвідувачем.

До правил користування тепер додадуть більше роз’яснень про поведінку відвідувачів під час технічної зупинки колеса огляду.

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel