Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Нововолинську затверджено проєкт майбутнього пам’ятника учасникам Революції Гідності та Героям АТО

Ескіз майбутнього памятника демонструє заступник Нововолинського міського голови Олександр Громик.

Фото з сайту Нововолинської міської ради.

У Нововолинську затверджено проєкт майбутнього пам’ятника учасникам Революції Гідності та Героям АТО

Завершився термін подання заявок на участь у відкритому архітектурному конкурсі на кращу пропозицію пам’ятника учасникам Революції Гідності та Героям АТО

Питання про необхідність встановити монумент Героям, які полягли за Україну, в шахтарському місті піднімалося кілька років поспіль. Але далі розмов це не рухалося. І ось два місяці тому, як кажуть, крига скресла – було оголошено конкурс на кращий проєкт.

Заявки представили шість кандидатів. На першому етапі конкурсу члени журі спільно з головою ГО «Незламні нововолинці» Володимиром Демчуком, дружинами, батьками загиблих відібрали два проєкти, виконані з дотриманням усіх норм та вимог положення.

Заявки представили шість кандидатів. На першому етапі конкурсу члени журі спільно з головою ГО «Незламні нововолинці» Володимиром Демчуком, дружинами, батьками загиблих відібрали два проєкти.

Детально обговоривши їх, журі одноголосно прийняло рішення визнати переможцем у відкритому архітектурному конкурсі на кращу пропозицію пам’ятника учасникам Революції Гідності та Героям АТО у Нововолинську проєкт під кодовим номером 360718. Як стало відомо, це фахівець зі Львова. У пояснювальній записці  автор доступно і переконливо описав задум, смислове і просторове рішення із врахуванням зелених насаджень, концепцію, матеріали з яких буде виготовлений монумент.

Реклама Google

Міський голова Борис Карпус повідомив, що для будівництва пам’ятника з державного бюджету додатково буде залучено 500 тисяч гривень субвенції.

Читайте також: У Володимирі - Волинському буде новий пам’ятник

Нині беруться за виготовлення проєктно-кошторисної документації, після чого буде оголошено конкурс на виконання будівельних робіт.

До слова, у війні на Сході на у Революції Гідності загинуло дев’ятнадцять нововолинців. Вічна їм пам’ять!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel