Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівному шестикласник зґвалтував п’ятикласника

Тривають слідчі дії.

Фото Народна Правда.

У Рівному шестикласник зґвалтував п’ятикласника

Відкрито кримінальне провадження

До поліції звернулася матір п’ятикласника, що у березні 2021 року у вбиральні ресторану «Колиба» в Рівному, в денний час доби, учень шостого класу, маючи умисел на зґвалтування її сина п’ятикласника, вчинив дії сексуального характеру, пов’язані з оральним проникненням в його тіло. Цей факт нам підтвердили у поліції.

Оскільки, шестикласник не досягнув віку кримінальної відповідальності, будемо звертатися про застосування примусових заходів виховного характеру.

«Розпочате провадження за ч. 4 ст. 152 ККУ, призначені всі необхідні експертизи, зокрема, експертиза психолого-психіатрична. По їх завершенню у червні буде прийнято рішення про притягнення особи до кримінальної відповідальності. Стаття передбачає покарання у вигляді десяти років позбавлення волі, але оскільки, шестикласник не досягнув віку кримінальної відповідальності, будемо звертатися про застосування примусових заходів виховного характеру», – зазначає заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк.

Довідково: ч. 4 ст. 152 ККУ – це зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього. Карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

Telegram Channel