Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Луцький художник розповів, як хоче відновити мурал на проспекті Волі

Най буде гарно!

Фото Ірини Дяченко.

Луцький художник розповів, як хоче відновити мурал на проспекті Волі

Нині значна частина муралу спотворена і має неестетичний вигляд

У Луцьку на проспекті Волі відновлять мурал із тризубом на фасаді будинку, який намалював луцький художник Андрій Присяжнюк у 2015 році. З роками фарба вигорілі і снінопис потребує відновлення.

Про це митець розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

До слова, це був його перший стінопис такого масштабу.

«Моя рефлексія на події в Україні надихнула мене розробити національний символ у власній авторській стилістиці. При розробці ескізів я враховував навколишнє середовище та візуально вписав мурал в простір. Також на місці скверу навпроти Гімназії №4 до початку 1980-х років було старе міське православне кладовище, на якому поховані Герої визвольних змагань українського народу в 1917-1921 роках», – розповів художник.

 З роками фарба вигоріла та обсипалася штукатурка. Стіна була в аварійному стані, тому необхідно було зробити ремонт. На жаль, значна частина муралу була спотворена та нині має не естетичний вигляд.

З роками фарба вигоріла та обсипалася штукатурка. Стіна перебувала в аварійному стані, тому необхідно було зробити ремонт. На жаль, значна частина муралу була спотворена і нині має не естетичний вигляд.

Андрій Присяжнюк розповів, що мав діалог з міським головою Ігорем Поліщуком з приводу ситуації. Обговорили ідею відновлення тризуба з новими візуальними рішеннями.

Читати також: У Луцьку замість рекламних бордів намалюють картину

 

 

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel