Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Що таке смарт-квартири і в чому їхня перевага

Незважаючи на невелику площу, малогабаритні квартири мають свої переваги.

Фото budova.ua/kvartiry.

Що таке смарт-квартири і в чому їхня перевага

Постійне зростання вартості житла та орендної плати у великих містах створили попит на компактні, функціональні і недорогі квартири площею до 35 м²

Таке житло обладнане всіма необхідними для комфортного проживання зручностями: санвузлом з ванною або душовою кабіною, кухонною зоною, житловим простором та місцем для відпочинку. Не дивлячись на невеликі розміри, забудовники пропонують великий вибір варіантів планувань, з якими, наприклад, можна ознайомитись на чисельних сайтах в мережі інтернет (наприклад на https://budova.ua/kvartiry/smart/).

Чим відрізняються смарт-квартири від звичайних

Основною відмінністю смарт-квартири від стандартної є доступна ціна та невелика площа, зазвичай в межах 18-30 м², відсутність коридорів, комірчин і, в переважній більшості випадків, балконів або лоджій.

Також планування не передбачає розподілу житлового простору на окремі зони – зазвичай кухня, зона відпочинку та спальне місце об’єднані в одній кімнаті.

Кому підійдуть смарт-квартири

Найбільшим попитом таке житло користується серед самотніх людей та молодих сімей без дітей. Частіше за все покупцями стають студенти, молоді спеціалісти, батьки-одинаки з однією дитиною та люди похилого віку, основним джерелом доходу котрих є здавання в оренду більш просторого власного житла. Крім того, досить часто смарт-квартири купують люди, котрі бажають вигідно інвестувати власні кошти – на відміну від вкладення в бізнес-проекти в даному випадку відсутній ризик втрати інвестицій.

Іноді такі квартири купують комерційні організації, чиї співробітники часто бувають у відрядженні в конкретному місті.

Переваги смарт-квартир

Незважаючи на невелику площу, малогабаритні квартири мають свої переваги:

  • Доступну ціну. Вартість подiбної квартири в новобудові у великому місті буде складати приблизно вiд 500 тис. гривень (залежить від площі та району розташування);
  • Меншу вартість комунальних послуг, а саме опалення та електропостачання;
  • Відсутність перегородок, завдяки чому візуально збільшується простір;
  • Функціональність всіх ділянок;
  • Зменшення витрат на ремонт;
  • Малі витрати часу на прибирання;

Економія коштів – якщо таке житло придбане в кредит, то щомісячний внесок навряд буде більшим від платні за орендовану квартиру.

Також можна розглядати купівлю смарт-квартири як вигідну інвестицію в майбутнє – після переїзду в більш просторе житло, її можна здавати в оренду і мати постійний додатковий прибуток.

Реклама Google

Варіативність дизайну

Враховуючи невелику площу, оздоблення смарт-квартири має свою специфіку. Звичайно, кожен обирає дизайн за власним смаком, але існують і загальноприйняті рекомендації:

  • В інтер’єрі мають переважати білі та світлі кольори – завдяки цьому площа візуально збільшується;
  • Не варто використовувати важкі, об’ємні штори – більш органічно будуть виглядати горизонтальні жалюзі або ж компактні рулонні штори.
  • Меблі бажано обирати компактних розмірів та простої геометричної форми з мінімальною кількістю декоративних елементів;
  • Кількість предметів декору повинна бути мінімальною, а їх розмір – компактним.

Особливу увагу варто приділити освітленню – в квартирі не повинно залишатися темних кутків, тому в більшості випадків використовують не тільки центральний світильник, але й локальні (наприклад, настінні) освітлювальні прилади. Завдяки високому попиту, забудовники пропонують великий вибір смарт-квартир, з плануванням і цінами на котрі можна ознайомитись на сайтi будівельної компанії Будова.  

 

Telegram Channel