Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
25-річний волинянин керує військовим оркестром в Одесі

Максим зізнається, що знайшов свою «золоту середину», поєднавши в своїй професії музичну та військову сфери.

Фото Район.Любомль.

25-річний волинянин керує військовим оркестром в Одесі

Поєднати любов до музики з мрією військового 25-річному Максиму Калішуку із села Гупали на Любомльщині вдалося завдяки наполегливості та умінню безупинно йти до своєї мети. Тепер Максим – начальник оркестру – заступник начальника Центру військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил Збройних Сил України у місті Одеса

А розпочиналося все з поради вчителя музики Миколи Купири та  навчання у класі сопілки від Любомльської музичної школи, що діяв у місцевій Гупалівській школі. Займаючись грою на сопілці з 5 класу, Максим в останній рік опановував ще й гру на тенорі саксофоні, пише Район.Любомль.

Однак у 9 класі загорівся бажанням здобути професію військового та вступити у Луцький військовий ліцей. Поїхав з батьками до Луцька, аби подивитися, як відбувається там навчання. Та вчитель музики, товариш якого керував духовим оркестром ліцеїстів, розповів, що маючи музичну освіту, легше вступити на навчання до військового закладу. 

Тому по дорозі заїхали ще й у Волинське училище культури і мистецтв ім.. І.Ф.Стравінського (тепер коледж). Там запропонували вступити на відділ «оркестрових духових та ударних інструментів».  Хлопець погодився та вже у вересні штудіював мистецьку науку та вчився грі на такому духовому інструменті, як гобой.

Максим зізнається, що знайшов свою «золоту середину», поєднавши в своїй професії музичну та військову сфери.

«На момент закінчення коледжу у 2015 році рвався піти в армію, бо саме в той час у розпалі були події на сході України. Все таки дух патріотизму переважав усі цивільні плани та мрії, — ділиться Максим. — Загорівся ідеєю служити у високомобільних  десантних військах. Рідні, звісно, відмовляли, але зрештою за пів року до випуску до мене підійшов диригент духового оркестру Микола Чорний та запропонував, оскільки бачив у мені хист до диригування, піти навчатися на кафедру військових диригентів у Національну академію сухопутних військ ім.. гетьмана Петра Сагайдачного у місті Львів. Таким чином мені вдалося поєднати в одній професії два заняття – музику та військову службу.

Найвища сходинка у рейтингу закладу (враховуються успішність, військова дисципліна, фізична підготовка) дала Максимові можливість обрати військову частину для проходження подальшої служби, де потребували диригентів оркестру. Вибір впав на 38 Об’єднаний навчальний центр Повітряних сил, що базується у місті Васильків Київської області. 

Через пів року, під час проходження стажування, талановитому та здібному військовому диригенту пропонують піти на підвищення та стати військовим диригентом військового оркестру Центру військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил Збройних Сил України у місті Одеса.

Чоловік знайшов  своє щастя: у Відділі ДРАЦС по Любомльському та Шацькому районах Західного міжрегіонального управління на рушничок щастя стали офіцери Військово-Морських Сил України Максим Калішук та Ольга Джосан.

Читайте також: Побралися військові з волинської бригади

Telegram Channel