Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Перший сліпий альпініст піднявся на Еверест

Він втратив зір у віці 21 року через глаукому.

Фото: Reuters.

Перший сліпий альпініст піднявся на Еверест

Китаєць Чжан Хун підкорив найвищу вершину в світі з боку Непалу, ставши першою сліпою людиною в Азії і третім в світі, який піднявся на Еверест

«Незалежно від того, чи є ви інвалідом або нормальним, втратили ви зір або у вас немає ніг або рук, це не має значення, поки у вас сильний розум, ви завжди можете виконати те, на що інші люди можуть сказати ні», - сказав Чжан. Про це повідомляє УНН.

Чжан, якому зараз 46 років, зробив гімалайський подвиг на висоті 8 849 метрів 24 травня разом з трьома висотними гідами і повернувся в базовий табір в четвер.

Він втратив зір у віці 21 року через глаукому.

Чжан народився в місті Чунцин на південному заході Китаю. Він втратив зір у віці 21 року через глаукому.

Його надихнув Ерік Вейхенмайер, сліпий американський альпініст, який підкорив Еверест в 2001 році, відтоді він почав тренуватися під керівництвом свого друга-гірського гіда Цян Цзи.

«Я все ще був дуже наляканий, тому що не міг бачити, куди йду, і не міг знайти свій центр ваги, тому іноді я падав», - сказав Чжан.

Реклама Google

«Але я продовжував думати, бо, хоча це було важко, мені довелося зіткнутися з цими труднощами, це один з компонентів лазіння, є труднощі і небезпеки, і в цьому сенс лазіння», додав альпініст.

Читайте також: Режисер з Волині знімає наймасштабніший історичний фільм

Telegram Channel