Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Жителі волинського селища з ночі займають чергу, аби потрапити до нотаріуса

У чім же річ?

Фото ілюстративне.

Жителі волинського селища з ночі займають чергу, аби потрапити до нотаріуса

Проблема не вирішується роки поспіль

Щоб потрапити на прийом до державного нотаріуса, маневиччани займають черги за кілька годин до початку роботи.


Про це стало відомо під час засідання сесії Волинської облради, повідомляє ІА Волинські новини.

Депутатка Людмила Кирда у своєму запиті до керівника територіального управління юстиції зазначила, що у Маневичах вже близько десяти років немає державного нотаріуса. Для того, щоб провести нотаріальні дії, сюди приїжджає декілька разів на тиждень нотаріус з Рожища.

 У дні прийому люди змушені займати чергу з самого ранку. А більшість з них мають пільги зі сплати держмита як постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС.

За її словами, в дні прийому люди змушені займати чергу з самого ранку. А більшість з них мають пільги зі сплати держмита як постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС.

«Декілька разів на тиждень не знімають цю проблему. Відсутність державного нотаріуса створює напругу серед жителів, адже, аби оформити спадщину чи здійснити інші нотаріальні дії, люди змушені займати чергу вночі. Сьогодні їхала на сесію, сьома година ранку, а вже стоїть купа людей біля приміщення, куди приїде нотаріус. Невже в області не знайдеться людини, яка буде виконувати обов’язки нотаріуса в Маневичах», – каже Людмила Кирда.

Депутати підтримали запит колеги.

Читайте також: У Луцьку арештували батька 10 дітей: восьмеро з них – малолітні

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel