Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українські гімнасти завоювали два золота та срібло у другий день фіналів етапу Кубка світу

Діана Варінська виступала у двох дисциплінах: різновисоких брусах та вільних вправах.

Фото зі сторінки "Спорт 24" у Facebook.

Українські гімнасти завоювали два золота та срібло у другий день фіналів етапу Кубка світу

Усього наша команда має п'ять медалей на етапі

Збірна України зі спортивної гімнастики завоювала ще три медалі у другий день фіналів першого етапу Кубка світу сезону 2021 року - два золота та одне срібло. Нагороди здобули 17-річний Ілля Ковтун, 18-річний Назар Чепурний та 20-річна Діана Варінська, повідомляє «Суспільне».

Українці виступали в чотирьох з п'яти фіналів другого дня – і одразу в трьох підіймалися на подіум.

Першу медаль дня завоював Назар Чепурний в опорному стрибку. 18-річний гімнаст виконав два стрибки на оцінку 14.700 балів - цього було достатньо для фінішу на першому місці та виграшу золота.

У порівнянні з кваліфікацією українець додав майже півбала в загальній оцінці, завдяки чому й зміг піднятися на перше місце. Зрештою, перевага Чепурного над «сріблом» склала 0.175 балів.

Опорний стрибок. Результат
Назар Чепурний (Україна) - 14.700
Маріан Драгулеску (Румунія) - 14.525
Іван Тіхонов (Азербайджан) - 14.300

Українці виступали в чотирьох з п'яти фіналів другого дня – і одразу в трьох підіймалися на подіум.

Для 18-річного Чепурного - це перша медаль рівня Кубка світу, і одразу золото.

Крім нього, «золото» для збірної України виграв також 17-річний Ілля Ковтун. Цей гімнаст у перший день фіналів переміг у вправах на коні, а тепер додав «золото» у вправах на паралельних брусах!

Ковтун підходив до фіналу у статусі фаворита змагань, він показав найкращий результат у кваліфікації. Зрештою, у фіналі Ілля зміг навіть додати до свого результату ще кілька десятих - 15.100 балів від українця (складність 6.7, виконання 8.4). Він став єдиним гімнастом, який набрав більше 15 балів.

Паралельні бруси. Результат
Ілля Ковтун (Україна) - 15.100
Сєргєй Єлісов (Росія) - 14.950
Роберт Творогал (Литва) - 14.350

Реклама Google

Піднялася на подіум на етапі у болгарській Варні також лідерка збірної України, Діана Варінська. У другий день фіналів вона виступала у двох дисциплінах: різновисоких брусах та вільних вправах.

З результатом 14.200 бала 20-річна Діана фінішувала другою у різновисоких брусах, де також шостий результат показала Анастасія Бачинська. У вільних вправах Варінська - сьома.

Різновисокі бруси. Результат
Ульяна Пєрєбіносова (Росія) - 14.500
Діана Варінська (Україна) - 14.200
Келлі Джей Сім (Велика Британія) - 13.650

Усього Україна виграла 5 медалей, з яких чотири золоті. Дворазовим переможцем етапу Кубка світу став Ілля Ковтуну, по одній медалі завоювали Назар Чепурний, Анастасія Бачинська та Діана Варінська.

Telegram Channel