Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рекордний прибуток Tesla і ризики компанії у 2021 році

Акції Tesla Motors почали падати по вартості через труднощі, які виникли з поставками транспортних засобів.

Фото stocks/TSLA.

Рекордний прибуток Tesla і ризики компанії у 2021 році

У першому кварталі поточного року постачання електромобілів Tesla досягло рекордних показників. Внаслідок цього вартість акцій зросла на 7%

Компанія відзвітувала, що в першому кварталі 2021 виробила близько 180 тисяч транспортних засобів, і така ж кількість електрокарів була поставлена по світу. Цей результат перевершив очікування аналітиків: виробництво покращилося у 1,5 рази, а поставки збільшилися у 2 рази. Такі зміни і поліпшені показники сприяли зростанню ціни акцій на 7%, але після цього вона впала на 2,5%.

Прибуток у 2021 році та ключові цифри

Загальний прибуток компанії «Тесла» досяг рекордної позначки — більше 10 мільярдів доларів. Загальні поставки електрокарів склали майже 185 тисяч одиниць, що на 23% більше, ніж в четвертому кварталі минулого року. Компанія перевершила очікування аналітиків на 10 000. Не дивлячись на високий показник, аналітики схвильовані причиною такого зростання. Вони відзначають, що такий прибуток обумовлений ​​продажем біткоінів. Через рост конкуренції серед виробників електрокарів цей показник в найближчому майбутньому може знизитися.

Акції Tesla Motors почали падати по вартості через труднощі, які виникли з поставками транспортних засобів. Але цю проблему компанія також планує вирішити — запустити виробництво автомобілів на першому європейському заводі, який знаходиться в Берліні.

Найближчим часом планується випуск оновлених версій автомобілів, а також першого вантажного транспортного засобу.

У першому кварталі компанія не приділяла багато уваги виготовленню транспортних засобів. «Тесла» продавала залишки. Але найближчим часом планується випуск оновлених версій автомобілів, а також першого вантажного транспортного засобу. На тлі таких змін найближчим часом вартість акцій може зростати.

Прогнози аналітиків

Фахівці не дають точного прогнозу щодо ціни цінних паперів «Тесла». Одні заявляють, що їх вартість буде падати через те, що швидко розвивається конкуренція в цій галузі. Основними конкурентами компанії з виробництва електромобілів є:

  • китайські фірми NIO і XPeng;
  • американські компанії General Motors і Ford.

Інші аналітики прогнозують зростання ціни. Вартість акції збільшиться на 12%. З огляду на ситуацію на ринку цінних паперів, найближчим часом краще придбати акції американської компанії. Інвестори купують їх для довгострокового зберігання або отримання прибутку на різниці котирувань. Але обидва випадки вимагають залучення досвідченого аналітика.

Купівля акцій «Тесла» в Україні

Приватні інвестори можуть придбати акції тільки через брокера. Вони торгуються на закордонних біржі NYSE. Брокер для приватного інвестора — посередник, який відкриває доступ до ринків цінних паперів, а також помічник і персональний аналітик, що допомагає управляти інвестиціями.

Реклама Google

Якщо вам потрібна консультація, зверніться до компанії Freedom Finance. Співпраця здійснюється на підставі договору, ви можете управляти своїми акціями через платформу або додаток, створений для зручного інвестування та аналізу ситуації на ринку паперів. З компанією «Фрідом Фінанс Україна» ви зможете торгувати на зарубіжних біржах, а персональні консультанти розкажуть, як і коли це робити, щоб отримати максимальну вигоду.

 

 

Telegram Channel