Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Україна планує відмовитися від імпорту молочної продукції

Фото pixabay.com.

Україна планує відмовитися від імпорту молочної продукції

За сприятливих умов та постійних інвестиціях у 5-річному циклі Україна зможе відійти від імпорту молочної продукції і зосередити зусилля на внутрішньому виробництві молока

За умов постійних інвестицій у 5-річному циклі в Україні можуть відмовитися від імпорту молочної продукції. Такі перспективи озвучив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час XIV Міжнародного молочного конгресу. Заяву урядовця опублікували на інформаційно-аналітичному порталі АПК України, повідомляє agroter.com.ua.

«Тваринництво і молочна галузь є важливою складовою земельної реформи і ми розуміємо, що відновлення діалогу її представників з Мінагрополітики є першочерговим етапом для трансформації галузі. Для цього ми провели низку консультацій і серед залучених сторін були й представники Асоціації виробників молока. У нас є чітке розуміння куди рухатися далі», – сказав Роман Лещенко.

Наразі найголовніше подбати про програму державної підтримки. Чиновники вже працюють над її вдосконаленням.

Роман Лещенко зауважив, що наразі найголовніше подбати про програму державної підтримки. Чиновники вже працюють над її вдосконаленням. За сприятливих умов та постійних інвестиціях у 5-річному циклі Україна зможе відійти від імпорту молочної продукції і зосередити зусилля на внутрішньому виробництві молока.

Читайте також: Будемо пити польське молоко? На Волині все менше і менше корів

«Багато часу і зусиль було направлено на ліквідацію дуалізму, тобто підпорядкування всіх напрямків аграрного сектору під одне міністерство. І ми це зробили. Наразі на першому плані для нас — коригування державної політики в молочній галузі та скотарстві для створення максимально сприятливих умов», –  резюмував Роман Лещенко.

Telegram Channel