Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку відкрили тренінговий комплекс для рятувальників (Фото, відео)

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Фото vl.dsns.gov.ua.

У Луцьку відкрили тренінговий комплекс для рятувальників (Фото, відео)

Вартість комплексу понад 4 млн гривень

Учора у Луцьку на вулиці Тарасова, 17а  відбулась презентація сучасного Навчально-практичного центру та тренінгового комплексу з підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Служби 101 Волинської області, а також інших результатів, досягнутих в рамках реалізації Проєкту міжнародної технічної допомоги «Ефективна координація рятувальних заходів в Остролецько-Сєддєцькому субрегіоні та Волинській області», інформує ГУ ДСНС України у Волинській області.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом по Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014 — 2020».

У лабіринті можна змінювати конфігурацію металевими решітками, створювати задимлення, відтворюються звуки, характерні під час аварій та пожеж, крики людей про допомогу.

У своєму виступі начальник ГУ ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук зазначив: «Цей об’єкт є унікальним у своєму роді та вкрай важливий для Служби 101 Волинської області, призначений для підвищення рівня професійної майстерності фахівців пожежно-рятувальної служби, проведення занять з психологічної та фізичної підготовки рятувальників, що допоможе їм під час виконання складних завдань під час ліквідації пожеж, надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, рятування людей під час них».

Тренінговий комплекс європейського зразка включає в себе смугу перешкод (лабіринт) із тренажерами та спеціальним комп’ютерним пультом, що разом імітують умови реальної пожежі.

У лабіринті можна змінювати конфігурацію металевими решітками, створювати задимлення, відтворюються звуки, характерні під час аварій та пожеж, крики людей про допомогу. В лабіринті є люки, труби, вікна.

Рух рятувальника під час тренування відслідковують інфрачервоні камери та датчики, що розміщені в плитах на підлозі лабіринту.

Площа комплексу близько 250 м кв. Вартість лабіринту та обладнання понад 4 млн гривень.

Telegram Channel