Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Падіння долара не зупинити: що буде з курсом в Україні

Долар падає.

Фото 24 каналу.

Падіння долара не зупинити: що буде з курсом в Україні

Аналітики не дійшли єдиної думки про вартість американської валюти на міжбанку найближчими днями

Долар 4 червня після того, як завмер за офіційним курсом Нацбанку, опустився на міжбанку в район 27,3 грн. Останні два дні торгів показали, що покупці все ще слабкі. Прогнози на найближчий час трохи різняться – фахівці очікують курсу від 27,25 до 27,4 грн/дол.

Про це сайту «Сьогодні» розповіли керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин і аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

«Вихід НБУ на ринок зміг зупинити зміцнення гривні, але потім торги закривалися на мінімальних рівнях долара. Більш того, напередодні нерезиденти придбали ОВДП на 1,8 млрд грн, що надало підтримку гривні», – пояснив Шевчишин.

Він прогнозує, що долар втримається в діапазоні 27,25-27,35 грн. Родлер же вважає, що не виключене ослаблення української валюти до 27,4 грн/дол.

 Долар втримається в діапазоні 27,25-27,35 грн. Родлер же вважає, що не виключене ослаблення української валюти до 27,4 грн/дол.

«З початку року портфель ОВДП нерезидентів зріс на 13 млрд грн, до 98,3 млрд грн. До тих пір, поки цей інтерес зберігається, потенціал для зниження вартості гривні виглядає обмеженим. Проте особливих причин для зміцнення теж немає через невизначеність стосовно економіки, необхідності виплачувати великі обсяги боргу та динаміки долара [на глобальних ринках] «, – аргументував аналітик.

Читайте також: Депутати від Волині Рубльов та Стернійчук зробили «постріл» в українську мову, – ​На щастя, не влучили 

Джерело: Сьогодні
Telegram Channel