Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Адвокати Порошенка: він дав вичерпні відповіді у справі Медведчука-Козака

«Слідство має бути супер задоволене тими поясненнями, які дав Петро Олексійович. І у нього немає бути більше жодних питань».

Фото ЄС.

Адвокати Порошенка: він дав вичерпні відповіді у справі Медведчука-Козака

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко за власною ініціативою сьогодні дав вичерпні пояснення слідчим СБУ у справі Медведчука-Козака. Про це Порошенко повідомив журналістам

Адвокат Ігор Головань наголосив, що «слідство має бути супер задоволене тими поясненнями, які дав Петро Олексійович. І у нього немає бути більше жодних питань».

«На дату 4 червня слідство не потребувало жодних документів, предметів і не бачило жодної необхідності здійснювати будь-які обшуки в приміщеннях, пов’язаних з Петром Порошенком. Це дуже важливо».

«Наголошу, що мова йде про провадження, де підозрюваними є Медведчук і Козак. Вони народні депутати, наскільки я знаю. І це провадження розслідується відповідно до підслідності Державним бюро розслідувань. Але як ми бачимо, ДБР вже не наважується допитувати Петра Олексійовича і передає цю місію слідчим СБУ. Це окрема історія», – говорить Головань. 

Він також повідомив, що походження так званих «плівок Медведчука» викликає запитання навіть у слідчих. 

«По Бігусу – це дуже дивна для мене ситуація, коли невідомого походження якісь записи. І найбільш дивне, що навіть слідство, наскільки ми зараз зрозуміли, не дуже розуміє, звідки це все взялося», – говорить Головань.

«Я поставив перед слідчим питання, чи слідство наразі хоче отримати будь-які документи чи предмети від свідка Петра Порошенка. Ми отримали офіційну відповідь «Ні». Тому якщо ми почуємо найближчим часом, що слідство вийде з клопотанням про обшук в приміщеннях, належних до Порошенка чи його політичної партії, ми будемо впевнені, що або нам збрехали, або в них несподівано змінилися пріоритети», – зазначив адвокат Ілля Новіков.

Читайте також у нас: Порошенко після допиту: нехай Зеленський пояснить, чому зараз Україна купує вугілля в окупантів​.

«На дату 4 червня слідство не потребувало жодних документів, предметів і не бачило жодної необхідності здійснювати будь-які обшуки в приміщеннях, пов’язаних з Петром Порошенком. Це дуже важливо», – наголосив Новіков

Джерело: ЄС.
Telegram Channel