Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Вилучені у волинського митника 700 тисяч доларів дорогою до Києва – хабарі за травень

Вилучені у митника 700 тисяч доларів неподалік Рівного – хабарі.

Фото ДБР.

Вилучені у волинського митника 700 тисяч доларів дорогою до Києва – хабарі за травень

Затриманий є начальник митного відділу поста «Ягодин» Михайло Бурдейний

На Рівненщині слідчі ДБР затримували машину начальника одного з постів Волинської митниці. У його машині знайшли 700 тисяч доларів.

Нагадаємо,  Слідчі Державного бюро розслідувань викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці Державної митної служби України. Встановлено, що деякі посадовці за неправомірну вигоду сприяють незаконному переміщенню вантажів через державний кордон без сплати митних платежів. Схема організована співробітниками керівної ланки Волинської митниці. Начальник одного з її митних постів систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

Слідчі ДБР провели обшук його автомобіля на стаціонарному посту дороги Київ–Чоп у Рівненській області. Під час обшуку вилучено 704,3 тис. доларів США.

Як пише у фейсбуці журналіст Юрій Бутусов, близькі до слідства джерела переконують, що 700 тисяч доларів – це лише частина хабарів за травень, які митник віз на «роздачу» до Києва. Усі пачки з грошима були підписані.

 Близьких до слідства, переважну частину грошей мали намір передати в управління відділу профілювання митних ризиків

- «Кеш» призначався для групи державних установ, причетних до низки корупційних схем, включаючи «кришування» схеми розмитнення автомобілів.Смішно, що тільки вчора Міхеіл Саакашвілі говорив про необхідність прийняття нових правил спрощення та зниження розмитнення авто, а також показав відповідь міністра фінансів Сергія Марченка, який переконує, що змінювати діючі правила недоречно. За даними джерел, близьких до слідства, переважну частину грошей мали намір передати в управління відділу профілювання митних ризиків», - розповідає Бутусов.

 

 

 

 

 

Читайте також: Зеленський посмажив шашлик для журналістів 

Джерело: ЗДБР, Цензор. нет, Рівне Вечірнє
Telegram Channel