Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ветерани війни проти російської агресії створили громадську організацію «Брати по зброї»

«Людей, які пройшли війну не можна налякати – вони вже бачили найстрашніше. Більшість з них – не можна купити. Вони захищали цінності, які вище за гроші».

Фото ЄС.

Ветерани війни проти російської агресії створили громадську організацію «Брати по зброї»

Ветерани війни проти російської агресії створили громадську організацію «Брати по зброї», мета якої – захист української державності і побудова розвиненої європейської України. Про це заявив ветеран, депутат Київської міської ради від «Європейської Солідарності» Олександр Погребиський під час з’їзду партії

«Дежавю 2014 року – це те, що найчастіше відчуваєш зараз, коли економіка країни була зруйнована, коли від ЗСУ залишилась тільки назва. А на порозі стояв сильний ворог. Сьогодні я радий представити нову громадську ветеранську організації з назвою «Брати по зброї». Ми не створюємо альтернативну військову партію. Ми будемо підтримувати обраний в 2014 році нашим Верховним Головнокомандувачем курс на побудову сильної, розвиненої, заможної національно свідомої України», – сказав він.

«Україна - понад усе. Для нас це не гасло – це модель держави, яка поважає себе, свою мову, історію, культуру, яка здатна захищати себе. І створити сприятливі умови для захисту своїх громадян і дотримуватися насамперед власних інтересів і нікому не дозволяти вказувати як нам жити з позиції міфічного «старшого брата», – додав депутат.

 

 Також ветеран наголосив, що кожен українець має зробити максимум задля своєї держави. «Для нас – це національна ідея. І в цьому ми безсумнівні націоналісти, як і будь-який усвідомлений громадянин України. Був такий справжній ветеран Джон Кеннеді. Він сказав під час своєї президентської інавгурації: «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе. Запитай, що ти можеш зробити для своєї країни». Він був абсолютно правий», – зазначив Погребиський.

Пора об’єднати сили людей, які довели свою вірність країні в бою і рятували країну від некомпетентності, зради і розчарування.

«Пора об’єднати сили людей, які довели свою вірність країні в бою і рятували країну від некомпетентності, зради і розчарування. Саме ці люди не дозволять віддати, продати і закреслити те, за що вони воювали. Досить ховатися за нав’язану нам аполітичність і нескінченно чистити кулемет. Пора об’єднувати тих, хто вміє правильно діяти, а не тільки правильно говорити. І йти до мети. До перемоги. Разом крок за кроком, не відступаючи», – акцентував Олександр Погребиський.

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав нову громадську організацію і побажав активістам наснаги у відстоюванні українського національного інтересу.

«Я хочу запросити на цю сцену всіх ветеранів антитерористичної операції, ветеранів війни проти агресії Росії. Прошу, всі, хто воював, хто боронив і боронить нашу державу, хто зараз у військовій формі і без неї. Слава волонтерам і добровольцям. Слава Україні. Ми вітаємо нову громадську організацію, яка сьогодні задекларувала своє створення, і буде потужною та сильною», – наголосив Порошенко.

Як розповів ветеран 10-ої ОГШБ, голова правління ГО Гліб Бабіч, добровольці захистили державу в 2014 році і продовжать захищати українську державність від зазіхань будь-кого.

Читайте також у нас: Ми маємо стратегію і чіткий план, як реалізувати потенціал України на всі 100% – Порошенко на з’їзді партії​.

«Ми брали участь в найголовнішій політиці держави – захисті самої держави і своїх співгромадян. Наш вплив був величезним. Саме ми – добровольці, військові, Нацгвардія і інші силові структури – зупинили агресію, і дали всім іншим, включаючи державний і політичний апарат, – мобілізуватися, наростити сили і разом протистояти ворогові. Саме добровольці, військові та волонтери показали іншим приклад –  чого можна домогтися за рахунок мужності, самовідданості і мотивації. Саме ми були вістрям політики держави», – зазначив він.

 

 «Людей, які пройшли війну не можна налякати – вони вже бачили найстрашніше. Більшість з них – не можна купити. Вони захищали цінності, які вище за гроші. Вони знайомі з ситуаціями, в яких гроші не вирішують нічого. У них є принципи, які значно чесніше «понять »за якими живе пів-країни. Прийшов час справжніх еліт. І ветерани, чи «люди війни» – повинні в них увійти. Тільки тоді держава буде життєздатною», – резюмував Гліб Бабіч.

Telegram Channel