Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянка півтора року знімала пенсію свого померлого чоловіка

Привласнила понад 30 тисяч.

Фото КовельМедіа.

Волинянка півтора року знімала пенсію свого померлого чоловіка

Жінка розкаялася і пояснила, чому так зробила

65-річна мешканка міста Ковеля після смерті свого чоловіка знімала з його банківської картки через банкомат кошти, які надходили від Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Про це пише КовельМедіа.

Протягом періоду часу від червня 2018 р. по грудень 2019 р. вона таємно від ПФУ привласнила 30 тисяч 400 гривень.

19 січня 2021 року поліцією було відкрите кримінальне провадження за фактом викрадення нею чужого майна.

В судовому засіданні обвинувачена провину визнала повністю та пояснила, що на час смерті чоловіка перебувала у скрутному матеріальному становищі, запозичені кошти витратила на його лікування та поховання, тому згодом, користуючись його карткою, знімала пенсію та повертала борги. На даний час вона повністю відшкодувала завдану Пенсійному фонду шкоду. А тому просила із розумінням поставитись до її вчинку, адже вона щиро розкаюється.

Таємно від ПФУ привласнила 30 тисяч 400 гривень.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк визнала пенсіонерку, яка раніше не судима, винуватою за двома частинами статті 185 КК України та призначила їй покарання – один рік позбавлення волі умовно.

Згідно вироку суду, банківська картка, яка знаходиться у матеріалах справи прокурора, має бути знищена. Скасовано також арешт, накладений судом на частину квартири, що належить жінці.

Читайте також: Волинянина судили удесяте за те, що мало не зарізав знайомого

Джерело: КовельМедіа
Telegram Channel