Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Начальник «Ягодина», який віз до Києва 700 тисяч «розфасованих» доларів, почав клеїти дурня: мовляв, гроші не його, а «одного бізнесмена» (Відео)

Нічого собі!

Фото СБУ.

Начальник «Ягодина», який віз до Києва 700 тисяч «розфасованих» доларів, почав клеїти дурня: мовляв, гроші не його, а «одного бізнесмена» (Відео)

Саме таку версію він повідомив слідчим

Начальник митного поста «Ягодин» Михайло Бурдейний, у якого співробітники ДБР вилучили 700 тисяч доларів під час перевезення грошей до Києва, каже, що ці кошти належать одному бізнесмену. Саме таку версію він повідомив слідчим.

Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на телеканал «Аверс».

Нагадаємо, 4 червня ДБР обшукало автомобіль начальника зміни митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного й виявило в багажнику цього транспортного засобу 704,3 тис. дол. Упаковки були підписані «СБ Люб.», «Прок», а ще правоохоронці вилучили записник із «дуже відомими прізвищами», яким той передавав гроші.

4 червня ДБР обшукало автомобіль начальника зміни митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного й виявило в багажнику цього транспортного засобу 704,3 тис. дол. Упаковки були підписані «СБ Люб.», «Прок», а ще правоохоронці вилучили записник із «дуже відомими прізвищами», яким той передавав гроші.

Митника у той день не затримували. З власних джерел виданню стало відомо, що слідчим Михайло Бурдейний повідомив, що гроші йому не належать і це ніяка не каса «чорного налу» з митниці. Мовляв, гроші належать певному бізнесмену, а Бурдейний просто перевозив сотні тисяч чужих доларів. Також журналісти стверджують, що знайшовся й бізнесмен, який підтвердив версію Михайла Бурдейного.

Аби офіційно підтвердити чи спростувати цю інформацію, журналісти зателефонували безпосередньо до самого фігуранта справи, проте Михайло Бурдейний почувши, що до нього телефонують журналісти, одразу кинув слухавку.

Державне бюро розслідувань наразі цю справу не коментує. Журналісти всеукраїнських видань, посилаючись на власні джерела, також припускають, що левова частка цієї каси з багажника Бурдейного мала бути передана в департамент профілювання ризиків митної служби, зокрема виконувачу обов’язків очільника департаменту Олександру Щуцькому та іншим високоранговим чиновникам. Є інформація, що Щуцького правоохоронці затримали в аеропорту. Але і з цього приводу в ДБР мовчать.

А на Волинській митниці кажуть: скандальний митник від посади не відсторонений. А на момент вилучення цих грошей він перебував у відпустці.

«Ніяких офіційних документів поки у нас не було. Якимось чином прокоментувати дану ситуацію, взагалі чому був цей обшук, чи це був огляд місця події, то я ситуацією не володію. Принаймні ще раз повторюсь: в нас офіційних документів ніяких немає. Станом на момент настання цієї події, Михайло Бурдейний перебував у відпустці. Але він пішов з посади, яку він у нас мав – начальник відділу № 2 митного поста «Ягодин», - каже речник Волинської митниці Віталій Лопошук.

Отже, виходить, що митний начальник бере відпустку, аби підпрацьовувати у якогось бізнесмена інкасатором.

Зауважимо, що в брудних схемах Бурдейний фігурує вже роками. До прикладу, два роки тому зміна Михайла Бурдейного через «Ягодин» пропустила рекордну кількість бурштину – заледве не пів тонни. Таку партію сонячного каміння оцінили у 2 мільйони євро.

Також два роки тому один з працівників митниці в ексклюзивному інтерв’ю повідомив: зміна Бурдейного спеціалізується на контрабанді. А мільйони доларів лише з одного «Ягодина» у столицю возять щомісяця.

«Спеціалізується на цьому зміна Бурдейного Михайла. Саме там їдуть ці партії. Вказівки дає безпосередньо начальник поста Оникійчук. А йому вже Шелігацький та Кривіцький. Кожен місяць відвозиться цей «чорний нал». Відвозився пану Кривіцькому. Кожен місяць 1 000 000 – 1 500 000 доларів з нашої митниці. Це ті кошти, які недоотримує бюджет», - каже він.

Читайте також: У відомстві Шкарлета вже вивчають дисертацію молодого науковця Киви.

Telegram Channel