Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинянин, який сіє чорнобривці уздовж трас, в шоці: їх покропили отрутохімікатами

Зі слів Василя Рижука, попри неприємну ситуацію, продовжить заквітчувати автошляхи.

Фото Суспільного.

Волинянин, який сіє чорнобривці уздовж трас, в шоці: їх покропили отрутохімікатами

Знищено саджанці біля 12 зупинок

Отрутохімікати знищили саджанці чорнобривців біля понад 12 зупинок громадського транспорту у селах Сирники і Княгининок, що біля Луцька. Про це Суспільному розповів квітникар Василь Рижук, який їх саджав.

Знищені чорнобривці – частина проєкту «Квітучий прапор України».

Разом із однодумцями висіяв саджанці у квітні, вклав свої гроші і працю, – розповідає чоловік. Знищені квіти помітив, коли приїхав на зупинки, щоб перекопати землю на квітниках.

Василь Рижук вже 25 років сіє на узбіччях автошляхів чорнобривці та соняхи. За цей час уквітчав майже 840 кілометрів. Говорить: це уперше його квіти обприскали хімікатами.

 

 На автошляху Луцьк-Ковель, де розташовані зупинки зі знищеними квітами, наприкінці травня на початку червня обробляли гербіцидами майданчики для пасажирів, розповіла Суспільному Оксана Михальчук, фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Служби автомобільних доріг в області. 

На автошляху Луцьк-Ковель, де розташовані зупинки зі знищеними квітами, наприкінці травня - на початку червня обробляли гербіцидами майданчики для пасажирів, телефоном розповіла Суспільному Оксана Михальчук, фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Служби автомобільних доріг в області. З її слів, злого умислу дорожники не мали.

Читайте також: На Світязі хочуть збудувати будинки над водою (Фото)

Зі слів Василя Рижука, попри неприємну ситуацію, продовжить заквітчувати автошляхи. У поліцію через знищення чорнобривців не звертався, збитків поки не рахував.

Telegram Channel