Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У ФІФА мляво відреагували на нову форму збірної України

Схвалення екіпіровки команд, що беруть участь, залишається на розсуд відповідного організатора турніру, в даному випадку УЄФА.

Фото пресслужби УАФ.

У ФІФА мляво відреагували на нову форму збірної України

На футболці зображений силует України з Кримським півостровом

У прес-службі ФІФА відреагували на ситуацію з українською формою для Євро-2020, яка має силует країни з Кримом в складі:

«Схвалення екіпіровки команд, що беруть участь, залишається на розсуд відповідного організатора турніру, в даному випадку УЄФА. Таким чином, організатор турніру має право встановлювати відповідні вимоги до екіпіровки, яких зобов'язані дотримуватися команди-учасниці.

ФІФА зберігає нейтралітет в політичних питаннях та твердо вірить, що політику і спорт змішувати не слід.

Виконуючи цю роботу, організатори турніру повинні добиватися того, щоб все екіпірування відповідало правилам гри в футбол, що публікуються Міжнародною радою футбольних асоціацій та доступним на офіційному сайті ради. З огляду на вищевикладене, оскільки організатором даного турніру є не ФІФА, це питання не потрапляє в зону нашої безпосередньої відповідальності.

Однак ми хочемо підкреслити, що, відповідно до нашого статуту, ФІФА зберігає нейтралітет в політичних питаннях та твердо вірить, що політику і спорт змішувати не слід».

Читайте також: У Росії хочуть саджати в тюрму за українську футболку

Нагадаємо, 6 червня була презентована нова форма збірної України для виступу на Євро-2020. На футболці зображений силует України з Кримським півостровом, а також слоган «Слава Україні!», передає Спорт.ЮА.

Ця подія викликала бурхливу реакцію та сильне невдоволення у спортивних функціонерів і політиків в Росії.

Telegram Channel