Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
УЄФА заборонила використовувати українським спортсменам гасло «Героям слава!»

Це рішення викликало хвилю обурення українських фанів.

Колаж OBOZREVATEL.

УЄФА заборонила використовувати українським спортсменам гасло «Героям слава!»

Уболівальники атакують спілку асоціацій у соцмережах

Збірну України з футболу зобов'язали прибрати зі своєї нової екіпіровки на Євро-2020 слоган «Героям слава!» Таку вимогу висунув Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА), який побачив у фразі політичний і мілітаристський підтекст, чим спровокував атаки на свої соцмережі з боку фанатів «жовто-синіх».

В організації зробили висновок, що такі слова нібито мають не тільки політичний, але й історичний і мілітаристський сенс.

Інформацію щодо заборони гасла підтвердили в нашій національній команді, передає OBOZREVATEL. Вперше новина з'явилася на російському ресурсі «Чемпіонат», який повідомив, що напис «Слава Україні!» не буде заборонений, оскільки окремо він не має політичного забарвлення. А ось у комбінації зі словосполученням «Героям слава!» вже нібито має «явний політичний сенс», тому останню потрібно прибрати.

Читайте також: Порошенко закликав вітання «Слава Україні! Героям Слава!» встановити на аватарку.

Видання «РБК-Україна» уточнило, що спочатку в УЄФА детально не розглядали контекст фрази «Героям слава!» в парі зі «Слава Україні!» Але потім, після додаткового вивчення питання, в організації зробили висновок, що такі слова нібито мають не тільки політичний, але й історичний і мілітаристський сенс.

Telegram Channel