Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинські дорожники взялися за ремонт дороги  на Колки (Фото)

Ремонтують автошлях Р-14 у селищі Колки.

Фото Служби автомобільних доріг Волині.

Волинські дорожники взялися за ремонт дороги на Колки (Фото)

Активні ремонтні роботи розпочали на ще одному цьогорічному об’єкті «Великого будівництва» – відновлюємо перших три кілометри регіонального автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ. Дорожники працюють у селищі Колки

Проєктом на ремонт цієї ділянки Р-14 передбачено влаштування тришарового дорожнього одягу завтовшки до 34 см. Тут буде оновлено лінію зовнішнього освітлення та тротуари, додатково облаштують три місця зупинки громадського транспорту, відремонтують водопропускну трубу. А ще у Колках та поблизу них з’являться нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, дорожня розмітка, засіб заспокоєння руху.

Наразі фрезерується зношене дорожнє покриття, проводяться роботи з посилення основи щебенево-піщаною сумішшю у місцях розширення проїзної частини. У межах населеного пункту прокладаються нові тротуарні доріжки та влаштовується мережа дощової каналізації, а на узбіччях поза населеним пунктом укладається дренуючий шар з піщаної суміші. Днями розпочнеться влаштування першого шару нового дорожнього одягу – основи з обробленої цементом щебенево-піщаної суміші. Підрядник – ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс».

Під час проведення ремонтних робіт на проїзній частині рух транспорту частково обмежується і здійснюється в реверсному режимі (почергово однією зі смуг руху).

У Колках та поблизу них з’являться нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, дорожня розмітка, засіб заспокоєння руху.

Загальна протяжність автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ – майже 159 км. Перших 4,5 км у межах Луцька перебуває у комунальній власності, а іншими понад 154 км опікується Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Цю дорогу, що з’єднує обласний центр Волині з пунктом пропуску «Дольськ» на українсько-білоруському кордоні, розпочали відновлювати у 2020 році. Торік у рамках програми #Велике_будівництво відремонтували дві ділянки протяжністю близько 12 км. Це відтинки від вул. Сосюри у м.Луцьку до с.Дачне та від м.Ківерці до кінця с.Озеро.

Планують відновлювати автодорогу Р-14 і у нинішньому році. Окрім ділянки в селищі Колки, що вже ремонтується, нині проводять процедури закупівлі на відновлення ще близько 18 км дороги на інших відтинках.

Читайте також: На Волині селяни самі зібрали гроші, аби вирівняти дорогу 

Розробляють також проєктно-кошторисну документацію на ремонт ще 6 км дороги і мосту через р.Стир в селищі Колки, а також влаштування комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі»).

 

 

 

 

 

 

Джерело: Служба автомобільних доріг області
Telegram Channel