Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Стовпи диму: біля Луцького пологового будинку працювали два підрозділи рятувальників

Біля медустанови утворився стовп білого диму.

Фото ІА Волинські новини.

Стовпи диму: біля Луцького пологового будинку працювали два підрозділи рятувальників

Відбувся викид парів кисню при заправці кисневої станції

До луцьких рятувальників надійшло повідомлення про задимлення під час заправлення кисневої станції у Луцькому клінічному пологовому будинку. Очевидці зауважили двометровий «стовп» білої пари або диму.

Про ситуацію Інформаційному агенству Волинські Новини розповів начальник сектору взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров.

За його словами, 10 червня до рятувальників надійшло повідомлення про задимлення під час заправлення кисневої станції у районі Луцького клінічного пологового будинку.

«Наші підрозділи з частин № 25 і № 1 міста Луцька були направлені туди. Але вже в дорозі нам повідомили, що факт загорання не підтвердився і жодної пожежі немає. Як нам пояснили, відбувся викид парів кисню при заправці кисневої станції», – наголосив рятувальник.

Подробиці інциденту розповів директор КП «Луцький клінічний пологовий будинок» Сергій Сябрук.

Подібні «хмари диму» на території Луцького клінічного пологового будинку утворюються щоразу під час заправки станцій, особливо при високій температурі повітря.


«Панікувати не потрібно. Медичним установам, які надають допомогу хворим або оперують, зокрема й пологовому будинку, потрібен кисень. Він є у повітрі, але коли потрібно робити операцію його недостатньо. При потребі з допомогою спеціальної системи кисень подають до пацієнта. Але десь же його потрібно зберігати?» – зазначив медик.

Він розповів, що кисень зберігають у спеціальних кисневих бочках на території кожної лікарні на відстані не меншій, аніж 30 метрів від корпусу. Подібні «хмари диму» на території Луцького клінічного пологового будинку утворюються щоразу під час заправки станцій, особливо при високій температурі повітря.

Читайте також: На Сході загинула військова з Волині

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel