Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Позбавити громадянства нардепа-сепаратиста вимагають депутати Рівнеради

 Андрій Аксьонов має російське громадянство.

Фото Укрінформу.

Позбавити громадянства нардепа-сепаратиста вимагають депутати Рівнеради

Мова про Аксьонова, який обраний на проміжних виборах до Верховної Ради в 50-му окрузі і склав присягу народного депутата на засіданні парламенту 19 травня

Депутати Рівненської міської рада проголосували за звернення до президента з вимогою позбавити громадянства України обраного в нардепи Андрія Аксьонова, який має російське громадянство, передає рівненська інтернет-агенція  «Гориньінфо».

Реклама Google

Депутати Рівненської міської рада проголосували за звернення до президента щодо Аксьонова.

Українська Правда повідомляє, що у 2019 році прокуратура в судах вказувала, що Аксьонов «неодноразово виїжджав до тимчасово окупованої території АР Крим», у нього «наявний паспорт громадянина Російської Федерації та місця проживання на тимчасово окупованій території України – у м. Севастополі».

Про причетність Андрія Аксьонова до організації незаконного референдуму, який посягав на територіальну цілісність України, повідомляли ще у 2015 році, коли Аксьонов надумав балотуватись у мери Добропілля, що на Донеччині. 

Читайте також: Петро Порошенко про «плівки Бігуса»: мене вже нічим не здивуєш, але використовувати питання полонених в політичній боротьбі – це скотство

У квітня 2014 року він намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України і називав його учасників «говномутами», в той же час у своїх інтерв’ю Аксьонов стверджував, що зобов’язаний, як голова селища, слідувати бажанням сепаратистів навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу.

Telegram Channel