Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На кого ставить волинський вухастий прогнозист у матчі Англія – Хорватія

Варто очікувати на цікавий поєдинок.

Фото із сайту football24.ua.

На кого ставить волинський вухастий прогнозист у матчі Англія – Хорватія

Протистояння між цими збірними вже давно стало культовим

Обидві країни не можуть вибачити один одному старі футбольні образи: так, «картаті» не пропустили «трьох левів» на Євро-2008, у абсолютно непотрібному для себе матчі здобувши виїзну перемогу з рахунком 2:3 – британці через два роки відповіли взаємністю, програвши Україні в Дніпрі й не пустивши балканців на ЧС-2010. На ЧС-2018 хорвати відплатили за це особливо жорстоко, вибивши англійців у півфіналі, однак вже через півроку острів'яни прибили заклятого суперника в Лізі націй, ледь не викинувши його з еліти, передає Футбол24.

Прогноз нашого спеціаліста

Редакційний кріль «Газети Волинь» переглянув десятки годин трансляцій попередніх поєдинків обох команд. Отож, вухань зробив вивірений прогноз. Подробиці – у нашому відео:

Стартові позиції

Словом, взаємовідносини у цих футбольних країн доволі веселі, однак британських фанатів більше хвилює загальний стан збірної Англії. Команда Гарета Саутгейта переповнена суперечностями: з одного боку, у нього під рукою дуже потужний склад, який називають одним із фаворитів Євро – втім, молодшими за «трьох левів» на цьому турнірі є лишень турки. У тренерського штабу шикарний вибір на всіх позиціях, однак, при цьому зламався найкращий фулбек (Трент) – хоча Саутгейт все одно не міг розкрити його найкращі якості.

Англія може стати і головним розчаруванням турніру, і головним відкриттям.

Зрештою, за останній рік півфіналіст ЧС-2018 виграв 9 матчів з 13-ти, прибивши Бельгію та Польщу – втім, та ж Бельгія і Данія разом із Чехією впевнено перемагали англійців.

Поки що ніхто не розуміє, що чекати від такої збірної. Англія може стати і головним розчаруванням турніру, і головним відкриттям. Матч проти Хорватії повинен нарешті показати її істинне обличчя.

Щоправда, срібного призера ЧС-2018 зараз важко назвати мірилом якості. Команда Златко Даліча після тріумфу в Росії серйозно забуксувала, почавши міксувати невдалі результати та нестабільний футбол – іноді це призводило до перестрілок з рахунком 2:3 (як з Португалією восени), а іноді все завершувалося поразкою від Словенії. Найгірше, що балканці перестали перемагати серйозних суперників – за останній рік вони зуміли переграти тільки Швецію (2:1), програвши Бельгії, Швейцарії, Франції, Португалії та розписавши нічию з турками (3:3). Навіть Вірменія не поступилася Хорватії.

Реклама Google

Проблема полягає не в тактичній площині. Тут команда ніяк не змінилася – все залежить від грамотного руху в центральноій частині поля. Яскравої родзинки у футболі хорватів немає, але вони роблять все дуже грамотно й вишукано. Головною бідою Златко Даліча є зміна поколінь – Хорватія не є підстаркуватим колективом, але двом ключовим футболістам (Модрічу й Віді) виповнилось 36 і 32 роки відповідно. Крім того, зі складу збірної пішли такі важливі виконавці, як Манджукіч, Ракітіч і Субашіч.

Весь минулий рік Хорватія шукала оптимальний склад. У останніх контрольних поєдинках Златко Даліч, здається, визначився з ним, але за пошуки довелося розплатитись стабільністю. Чи вистачить її на Євро? Матч з Англією повинен дати відповідь.

Кадрова ситуація

Хорвати не мають жодних проблем зі складом, якщо не згадувати про травму Ловрена перед Євро. У Англії ж є серйозні проблеми в обороні. Александер-Арнольд не допоможе «трьом левам», а Магуайр тільки-но відновився від пошкодження. У ЗМІ проскочила інформація, ніби Гарет Саутгейт на тренуваннях награвав Люка Шоу в центрі оборони – значить, Харрі ще не готовий грати, а збірна точно перейде на знайому гру в три захисники.

Читайте також: Без Циганкова, Судакова та Безуса: оприлюднено заявку збірної України

Орієнтовні склади на матч Англія – Хорватія

Англія: Пікфорд – Вокер, Стоунз, Шоу – Джеймс, Маунт, Райс, Чілвел – Фоден, Кейн, Стерлінг.

Хорватія: Ліваковіч – Врсалько, Чалета-Цар, Віда, Барішіч – Брозович, Модріч – Перішіч, Влашіч, Ребіч – Крамаріч.

Telegram Channel