Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Поляки реставруватимуть Лодомирське кладовище у Володимирі?

Подбати про цвинтар - це свята справа.

Фото сайту Район. Історія.

Поляки реставруватимуть Лодомирське кладовище у Володимирі?

У княжому місті днями приймали представників «Товариства польського мистецтва «Барви рубежів» (Barwy Kresowe)

Закордонні гості мають намір почати реставраційні роботи в міру можливості. Тож обійшли більшу частину кладовища, оглянули, оцінили потреби, шукатимуть можливості

Основною метою гостей із Польщі був візит на Лодомирське кладовище, пише на своїй фейсбук - сторінці депутат Володимир – Волинської міської ради Костянтин Зінкевич.

Про це повідомив сайт Район. Історія.

На Лодомирському кладовищі є багато польських поховань кінця 19-го- початку 20-го століть. «Більшість із них зруйновані часом і вандалами. Деякі пам’ятники взагалі є справжніми витворами мистецтва. І усе це потребує реставрації. Наші гості мають намір почати реставраційні роботи в міру можливості. Тож обійшли більшу частину кладовища, оглянули, оцінили потреби, шукатимуть можливості», - написав володимирчанин. Він також згадав у своєму дописі те, що на цьому кладовищі покояться багато цікавих особистостей.

Реклама Google

Гості також відвідали місцеву дитячу художню школу, засновником якої є Микола Букатевич – український живописець, який багато студіював у Варшавській школі мистецтв, його творчість тісно пов’язана з сусідньою Польщею.

Костянтин Зінкевич зазначив, що гості були вражені роботами Букатевича, наявними документами у кімнаті, яка вже фактично є кімнатою-музеєм. Також відвідувачі з – за Бугу  були вдячні директорці школи Катерині Юрчук, яка детально розповіла про життя і творчість Миколи Букатевича, а також висловила своє бачення розвитку школи та проведення мистецьких заходів на  території закладу.

Читайте також: У Луцьку вандали розписали в'їзний знак закликами до сепаратизму

Telegram Channel