Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Колекціонер знайшов на Волині січкарню з написом «Освенцім»

Фото зі сторінки Лани Вєтрової у Facebook.

Колекціонер знайшов на Волині січкарню з написом «Освенцім»

У зібранні Миколи Павлишина майже 70 січкарень з десяти країн світу

Колекціонер Микола Павлишин зібрав у селі на своєму подвір’ї майже 70 січкарень, повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Починалось хобі з однієї бабусиної січкарні, а зараз це – унікальна колекція з 10-ти країн світу. Усі вони різних типів, марок, виробників. Є німецькі, англійські, австрійські, багато чеських та польських. 

На Волині, скажімо, одна бабуся розповідала про те, скільки їй випало пережити біди через сумнозвісну операцію «Вісла», під час примусового виселення її родини. Звідти колекціонер привіз раритетну січкарню з назвою Освенцім.

Без січкарні свого часу важко було уявити селянське господарство. А нині навіть не кожна дитина уявляє, що воно таке. Тому у колекціонера виникла ідея створити приватний Музей січкарень у своєму рідному селі.

Микола Павлишин часто мандрує Україною, спілкується в селах з простими людьми і вражається тим, як за кожним експонатом відкривається доля сімей, родин і цілих поколінь. На Волині, скажімо, одна бабуся розповідала про те, скільки їй випало пережити біди через сумнозвісну операцію «Вісла» під час примусового виселення її родини. Звідти колекціонер привіз раритетну січкарню з назвою «Освенцім».

16 червня у селі Суховолля Львівської області відбудеться реєстрація рекорду України «Найбільша приватна колекція січкарень».

Telegram Channel