Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Волині працівник сільради розтратив майже 300 тисяч гривень державних коштів

Тривають слідчі дії.

Фото BarNews.City.

На Волині працівник сільради розтратив майже 300 тисяч гривень державних коштів

Працівники слідчого управління ГУНП встановили факт невиконання робіт по одному з об’єктів будівництва у Підгайцівській сільській раді, що спричинило збитки на суму 291 605,62 гривень

Кримінальне провадження розслідувалось останні кілька місяців. Було проведено судову будівельно-технічну та судово-економічну експертизи, у результаті яких і встановлено факт невиконання робіт на майже 300 тисяч гривень.

Обвинувальний акт щодо цього інженера технічного нагляду скерований до суду.

7 травня інженерові технічного нагляду, який здійснював технічний нагляд за всіма роботами на об’єкті протягом періоду їх виконання, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.4 ст.191 КК України, ч.1 ст.366 КК України. Йдеться про пособництво у заволодінні чужим майном у великих розмірах через усунення перешкод, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, а також видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

15 червня досудове розслідування у кримінальному провадженні завершене, а обвинувальний акт щодо цього інженера технічного нагляду, за процесуального керівництва обласної прокуратури, скерований до суду в порядку ст.291 КПК України для розгляду справи по суті.

Слідство у справі триває, нині вирішується питання про оголошення підозри підряднику, який виконував роботи на вказаному об’єкті, за ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Санкція ч.4 ст.191 КК України передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також, у рамках кримінального провадження, призначено ще 20 судових будівельно-технічних експертиз та ряд почеркознавчих експертиз, за результатами виконання яких буде надана правова оцінка як підрядникам, які виконували роботи, так і замовникам в особі Підгайцівської сільської ради.

Читайте також: Вміст алкоголю у 9 разів перевищував норму: у Луцьку спіймали п'яну жінку за кермом авто.

Джерело: Сектор комунікації поліції Волинської області
Telegram Channel