Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинський прогнозист знає, чи зуміє Угорщина дати бій Португалії (Відео, анонс)

Протистояння між збірними Угорщини та Португалії вже можна назвати класикою Євро.

Фото із сайту football24.ua.

Волинський прогнозист знає, чи зуміє Угорщина дати бій Португалії (Відео, анонс)

Збірна Португалії стартує на Євро-2020 виїзним поєдинком проти Угорщини

Прогноз нашого вухастого мольфара

Усім би таку впевненість та наполеглевість - наш редакційний кролик «Газети Волинь» не втомлюється робити сміливі та рішучі прогнози. З нами футбол дивитись цікавіше. Дізнавайтесь переможця гри у нашому відео.

Протистояння між збірними Угорщини та Португалії вже можна назвати класикою Євро. У 2016 році ці команди теж опинилися в одній групі – в особистій зустрічі вони розписали феєричну нічию з рахунком 3:3, причому «селесао» тоді вийшли у плей-офф лишень з третього місця (а угорці стали першими). Нині ж їм потрібна виключно перемога, адже в наступних двох турах доведеться зустрітись з Францією та Німеччиною. Набрані у сьогоднішній зустрічі очки ризикують стати єдиними для мадяр і португальців на груповому етапі, пише Футбол24.

Угорці важко пробивалися на турнір. У кваліфікації до Євро підопічні Марко Россі посіли четверте місце в групі, пропустивши уперед Словаччину, Уельс і Хорватію (одну скромну й дві проблемні збірні), але плей-офф Ліги націй виручив команду – там мадяри перемогли Ісландію, причому до 88-ї хвилини вони горіли з рахунком 0:1. Переможний гол у компенсований час забив Собослай, який був найяскравішим футболістом і отримав виклик у РБ Лейпциг, однак у 2021 році Домінік не зміг оговтатись від травм. Від заявки нападник відмовився сам.

Його втрата є надзвичайно важкою для Угорщини та всього чемпіонату Європи. Без нього футбол мадярів виглядає нудно – Марко Россі ставить «автобус» з п'ятьма захисниками та закиданням від Орбана на Шалая. Втім, ця тактика приносить успіх. Після переможного поєдинку з ісландцями збірна жодного разу не програла, розписавши нічиї з Сербією (1:1), Польщею (3:3) та Ірландією, розбивши Туреччину (2:0) й переїхавши Андорру, Кіпр та Сан-Маріно. Словом, угорці простенькі, але ефективні у своїй ігровій стихії.

Португалія вийшла на турнір з другого місця, набравши 1 очко у протистоянні з Україною та розписавши нічию з Сербією вдома – та і в Белграді все могло завершитись фіаско «селесао». Попри ці результати, загальне враження від футболу чемпіонів Європи залишилось позитивним. Підопічні Фернанду Сантуша демонстрували тактичну гнучкість, створювали пристойну кількість моментів і не мали серйозних проблем з реалізацією. Мінус полягав у тому, що практично всім суперникам команда дозволяла грати, однак ідеальних грандів на цьому Євро майже немає.

Футбол португальців важко назвати ефектним, але він неймовірно ефективний. На фінальному турнірі Ліги націй-2019 «селесао» тріумфували, здобувши перемоги над збірними Швейцарії (3:1) та Нідерландів (1:0), а протягом останнього року чемпіони Європи зазнали всього однієї поразки – від чемпіона світу вдома (0:1). В Парижі підопічні Фернанду Сантуша розписали нульову нічию, те ж саме вони двічі провернули з іспанцями, а Хорватії та Швеції за два матчі команда відвантажила 7 та 5 голів відповідно. В березні Португалія трішечки забуксувала, здобувши мінімальну звитягу над Азербайджаном і втративши очки з сербами у кваліфікації до Євро, але вже перед Євро колектив виглядав впевнено, розгромивши Ізраїль та втримавши «нулі» у Мадриді.

Головною зброєю «селесао» є надзвичайно потужний та різнобарвний склад. Окрім Роналду, якому залишилось 6 голів до статусу найкращого бомбардира в історії збірних, є грізна атакувальна трійка з АПЛ – Бруну Фернандеш за рік побив ледь не всі рекорди результативності у Європі, Бернарду Сілва став чемпіоном та фіналістом ЛЧ, а Жота поступово виграє конкуренцію в Ліверпулі. А це ми ще про Феліша з Атлетіко не згадуємо, хоча в інших лініях все теж шикарно – є найкращий гравець АПЛ (Діаш), є суперагресивні фулбеки (Геррейру і Канселу), є надзвичайно висока варіативність у центрі поля.

Все це сузір'я дозволяє Португалії бути тактично гнучким колективом. Команда вміє грати у різних ігрових моделях: з Роналду це більш закритий колектив з контратаками, без нього – агресивна пресинг-машина з високою динамікою. У цій групі «селесао» знадобляться обидва варіанти.

Читайте також: У Львові запустили нову акцію на матч Росії

Кадрова ситуація

Угорщина перед Євро-2020 втратила нападника Собослая та центрбека Кальмара. Ці пробоїни є серйозними, однак після формування заявки проблем зі складом не виникало. Щоправда, преса повідомляла про невеличке пошкодження у Роланда Саллаї, однак зараз з ним усе в порядку.

Португалії пощастило менше. Канселу, який влаштував перформанс з Ізраїлем за кілька днів до чемпіонату Європи, підхопив коронавірус і вже покинув табір збірної. Замість нього приїхав Далот, який нещодавно дійшов до фіналу молодіжного Євро. Інших втрат «селесао» не знали.

Орієнтовні склади на матч Угорщина – Португалія

Угорщина: Гулачі – Ботка, Орбан, Атілла Шалай – Него, Надь, Кляйнхайслер, Холендер – Саллаї – Ніколіч, Адам Шалай

Португалія: Патрісіу – Семеду, Діаш, Пепе, Геррейру – Бруну Фернандеш, Данілу Перрейра, Карвалью – Бернарду сілва, Роналду, Жота

Telegram Channel