Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
4-річний хлопчик з Одеси встановив рекорд України

Хлопчик випередив приблизно третину дорослих учасників.

Фото Суспільне.

4-річний хлопчик з Одеси встановив рекорд України

Він став наймолодшим учасником півмарафону та потрапив до Книги рекордів України, подолавши дистанцію у 4,2 кілометри на біговелі

4-річний рекордсмен Лев Прищепа здолав 4,2 кілометри дистанції марафону разом з батьком Олександром Прищепою. Чоловік розповів, що Лев вперше сів за кермо біговелу ще у два роки, пише Суспільне.

«Ми живемо в центрі, гуляємо постійно. Він на біговелі вже півтора роки й за прогулянку проходить приблизно кілометрів 10. У нас з'явилася ідея: чому б його не перевірити на такій дистанції, чи зможе він пробігти всю дистанцію – 4,2 – кілометри на біговелі», – розповів Олександр.

Хлопчик випередив приблизно третину дорослих учасників.

Він також додав, що до півмарафону вони з сином готувалися місяць. Хлопчик випередив приблизно третину дорослих учасників, розповів кореспондент. Його результат зареєструвала керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«Найважливіше не скільки він пробіг за який час, хоча в нього реактивна швидкість була, а те, що він відчуває спортивний дух, спортивну боротьбу і вже в такому маленькому віці тримає свою нагороду, тримає свою медаль», – наголосила Вєтрова.

Зазначимо, в одеському півмарафоні цьогоріч взяли участь 2 тисячі 800 бігунів з 17 країн світу. Дорослі учасники бігли центром міста та Трасою здоров'я на дистанціях – 21, 10 та 4,2 кілометри.

Повну дистанцію півмарафону – 21 кілометр – найшвидше пробіг 31-річний військовослужбовець Національної гвардії із Київської області Вадим Рогозовський, який здолав маршрут за 1 годину 7 хвилин 55 секунд.

Читайте також: Учні з Ковельщини власноруч облаштували велопарковку

Telegram Channel