Фільтроване vs нефільтроване - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.05 € 31.85
Фільтроване vs нефільтроване

Компанія «Море Пива» усіма силами сприяє розвитку культури споживання пива в Україні.

Фото torange.biz.

Фільтроване vs нефільтроване

Сьогодні майстри пивоваріння дивують клієнтів новими сортами хмільного напою

Нефільтроване пиво полюбляють справжні гурмани, котрі вміють цінувати насичений смак та приємний аромат напою. На відміну від звичайного пастеризованого пива, «живе» не підлягає довготривалому зберіганню, такий напій необхідно вжити протягом декількох днів (максимум два тижні) з дати виробництва.

На офіційному сайті компанії «Море Пива» представлений широкий вибір алкоголю на будь-який смак. До складу каталогу входить, як імпортна продукція (пиво привозять з найкращих заводів Італії, Німеччини та Великобританії), так і товари вітчизняних виробників (налагоджена співпраця з локальними крафтовими пивоварнями).

Для того, аби ознайомитись з асортиментними позиціями більш детально, зайдіть на сторінку інтернет-магазина «Море Пива». Представники компанії завжди готові надати консультаційну допомогу, зв’язатись з ними можна телефоном, або через сайт.

Коротка історична довідка

Широко розповсюджені сьогодні технології фільтрації та пастеризації не були відомі людям в давнину. Можна сказати, що популяризація нефільтрованого пива — це спроба повернутись до витоків, аутентичного способу виробництва пінного напою.

Ключовим елементом компонентного складу даного виду пиття є дріжджі, зазвичай використовується комбінація так званих «верхових» і «низових» дріжджових грибків. Останні активізуються тільки в холоді, а в теплих умовах гинуть, тому до винаходження холодильника такий пінний напій робили лише взимку. Пиво, зварене на основі «низових» дріжджів отримало назву лагер, а на «верхових» — ель.

Фільтроване vs нефільтроване

Вважається, що невільтроване пиво корисніше, адже за технологією виробництва його не треба рафінувати декілька разів поспіль — достатньо лише базової фільтрації для того, аби трохи очистити рідину, «не вбиваючи» при цьому дріжджі.

Взагалі різниця між фільтрованим та нефільтрованим хмільним питтям суттєва. «Живе» пиво відрізняється наступними характеристиками:

  • має більш насичений смак, а також специфічний колір;
  • зберігає органічні речовини: вітаміни та амінокислоти, корисні для організму людини;
  • присутній невеличкий дріжджовий осад;
  • «боїться» сонячного світла, тож його необхідно зберігати в темних пляшках або жерстяних банках.

Цілющі якості нефільтрованого пива підтверджують сертифіковані доктори та вчені. Періодичне споживання нормованої дози цього напою, посприяє стабілізації тиску, «вирівнянню» холестерину в крові, нормалізації травлення та т.п.

Чому клієнти обирають «Море Пива»?

Смакові переваги у всіх різні, проте для здобуття нового гастрономічного досвіду все ж таки необхідно спробувати нефільтроване пиво. Якщо Ви будете дотримуватись правил подачі напою, його смак максимально розкриється: рідину рекомендується вживати охолодженою в високому келеху, дріжджовий осад краще не зливати.

Компанія «Море Пива» усіма силами сприяє розвитку культури споживання пива в Україні. Співпрацюємо лише з перевіреними пивоварнями, котрі відповідально підходять до організації виробничого процесу.