Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Через дощі на українських ланах вилягають посіви пшениці та ячменю

Отакої!

Фото kurkul.com

Через дощі на українських ланах вилягають посіви пшениці та ячменю

Також через часті дощі господарства не в змозі обробити посіви пестицидами, тому наразі спостерігається складна ситуація з підвищенням забур’яненості посівів пізніх ярих культур

Розподіл опадів у першій декаді червня був нерівномірним, але вони сприяли покращенню зволоження верхнього орного шару ґрунту. На більшій частині території країни  запаси продуктивної вологи у метровому шарі ґрунту під усіма культурами наблизилися до оптимальних показників на цей період. Про це йдеться в аналітичній довідці про агрометеорологічні умови НААН, інформує kurkul.com.

Разом з тим, через такі погодні умови на деяких територіях південного та центрального регіонів країни відмічено суттєве вилягання посівів пшениці та ячменю озимих, особливо тих, що вирощуються по кращих попередниках та на високому агрофоні.

Також через часті дощі господарства не в змозі обробити посіви пестицидами, тому наразі спостерігається складна ситуація з підвищенням забур’яненості посівів пізніх ярих культур.

Наразі рослини  пшениці та тритикале проходять фази «колосіння»  і «цвітіння», жита та ячменю — «формування зернівки».

Наразі рослини  пшениці та тритикале проходять фази «колосіння»  і «цвітіння», жита та ячменю — «формування зернівки».

«Період «колосіння-цвітіння» зернових культур є одним з найважливіших етапів отримання майбутнього врожаю і вплив цієї фази розвитку на урожайність складає, за різними даними, від 20 до 25%. Саме в цей час формується кількість запилених колосків. Тому, захист колоса від хвороб має вирішальне значення для отримання високого та якісного врожаю зерна пшениці», — повідомили в НААН.

Читайте також: В Липинах під Луцьком загубився дивопес на ім'я Чіп (Фото).

Telegram Channel