Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Із волинського підприємства стягнули понад мільйон гривень, бо не платило оренди за приміщення

З підприємства стягнули 1,3 млн гривень.

Фото з відкритих джерел.

Із волинського підприємства стягнули понад мільйон гривень, бо не платило оренди за приміщення

За втручання прокуратури на Волині з підприємства стягнуто 1,3 млн грн за користування державним майном

Господарський суд Волинської області задоволив позовну заяву Волинської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України про стягнення із суб’єкта господарювання 1,3 млн гривень безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування приміщенням готелю «Лісова пісня» в місті Ковелі.

 Підприємство, втративши право власності на це приміщення на підставі рішень суду, добровільно не звільнило його та продовжувало ними користуватись понад два роки за відсутності будь-яких правових підстав, не сплачуючи за це у бюджет ні гривні.

Прокурори з ясували, що підприємство, втративши право власності на це приміщення на підставі рішень суду, добровільно не звільнило його та продовжувало ними користуватись понад два роки за відсутності будь-яких правових підстав, не сплачуючи за це у бюджет ні гривні.

Фонд державного майна України, як власник готелю, не вживав заходів задля стягнення із підприємства коштів за фактичне використання державного
майна. У ситуацію втрутилася прокуратура, відтак у суді прокурори домоглися стягнення із суб’єкта господарювання цих коштів.

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури
Telegram Channel