Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Україна здобуває важливі три очки на Євро-2020

Нервової кінцівки, на жаль, уникнути не вдалося.

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

Україна здобуває важливі три очки на Євро-2020

Та це не стало для нас новиною, адже наш редакційний кролик-прогнозист усе знав заздалегідь

Такі прогнози «Газета Волинь» проводить перед кожним матчем Євро, і відсоток правильних результатів нашого вухастого експерта вражає. Пропонуємо вам ще раз переглянути відео з його експертною думкою.

Коли у Андрія Шевченка на прес-конференції напередодні матчу з Північною Македонією запитали про прогноз погоди на день матчу, наставник збірної України зовсім не здивувався, хоч і зізнався, що не цікавився прогнозом метеорологів. Справа в тому, що Бухарест останні дні заливали сильні дощі, через які збірній України довелося навіть змінити тренувальне поле, яке не витримало рясних опадів, пише Спорт.юа.

Сильну зливу з грозою прогнозували і в день матчу, що не могло не викликати неприємні асоціації: на двох попередніх Євро матчі збірної України в другому турі переривалися через дощ. У 2012-му році в Донецьку з затримкою почався матч зі збірною Франції, а в 2016-му в Ліоні злива на деякий час перервала матч з Північною Ірландією. І обидва матчі завершилися для нас поразками. З ранку в столиці Румунії було сонячно, але буквально за годину до гри погода зіпсувалася, але дощ все-таки обійшов стороною Національний стадіон.

***

У порівнянні зі стартовим матчем, Андрій Шевченко зробив у стартовому складі дві заміни.

У порівнянні зі стартовим матчем, Андрій Шевченко зробив у стартовому складі дві заміни: замість Зубкова, який через травму не потрапив в заявку на гру, з перших хвилин вийшов Шапаренко. При цьому хавбек зайняв місце в трикутнику в центрі поля, а на лівий фланг півзахисту досить несподівано відрядили Маліновського, а не Зінченка, який в «Манчестер Сіті» номінально грає в захисті, але діє по всьому флангу. Очевидно, була задумка, що при контролі м'яча хавбек «Аталанти» буде зміщуватися в центр, відкриваючи зону для підключень Миколенка. Ще одна заміна була більш прогнозованою: Сидорчук, який віддав багато сил в матчі з Нідерландами, поступився позицією в опорній зоні Степаненку.

Наставник Північної Македонії Ігор Ангеловські зробив одну заміну: в центрі поля замість Трайковські з перших хвилин вийшов Спіровські. Тактична схема у Македонії залишилася незмінною 5-3-2. При цьому на вістрі атаки діяв досвідчений 37-річний Горан Пандєв. До слова, напередодні матчу капітан Північної Македонії пообіцяв зіграти більш відкрито і поборотися за перемогу.

У дебюті поєдинку Малиновський з флангу вирізав на Яремчука, як в матчі з Нідерландами, але форварда випередив голкіпер Димитрієвські, вибивши м'яч кулаками. А через пару хвилин хавбек «Аталанти» вже бив сам в нижній кут - голкіпер знову був на висоті. На 11-й хвилині Яремчук тікав один на один, але замість удару з гострого кута вибрав інше продовження - поперечну передачу на набігаючого партнера. Але захисник Македонії постелився в підкаті і перервав передачу.

Активний початок матчу від підопічних Шевченка, звичайно, вселяв оптимізм в те, що довго суперник не зможе витримувати настільки високий темп. Напевно розуміли це і самі македонці, тому контратаки з невеликою кількістю гравців намагалися організовувати. До небезпечних моментів біля воріт Бущана справа не доходила, але здригатися іноді доводилося.

По такій грі, звичайно ж, потрібен був гол. І збірна України його забила. Навіть не один, а два. Спочатку Маліновський здорово знайшов у штрафному Ярмоленка, той підсікав м'яч над голкіпером, але заробив лише кутовий, після якого наша збірна повела в рахунку. Маліновський зробив передачу в центр штрафного, Караваєв зробив шикарну скидку, а Ярмоленко, звільнившись від опіки суперника, закотив м'яч у ворота. А на 34-й хвилині Ярмоленко виступив в ролі асистента, відправивши тет-а-тет з голкіпером Яремчука. Пауза на перевірку офсайду була довжиною в вічність, але після неї аргентинський арбітр вказав на точку - 2:0!

***
На початку другого тайму македонці ясно дали зрозуміти, що не мають наміру здаватися. Адемі обігрався з Пандєвим і небезпечно пробив в ближній кут - Бущан вперше по-справжньому включився, виручивши партнерів. Буквально через пару хвилин Маліновський ударом зі штрафного міг закривати матч, але голкіпер потягнув м'яч під поперечиною.

А далі настала черга забивати Македонії. Трайковські здорово пробив з-за меж штрафного, Бущан перевів м'яч у поперечину, а в боротьбі за відскік Караваєв потрапив не в м'яч, а в ногу Пандєва. Пенальті у виконанні Аліоскі Бущан відбив, але македониць першим був на добиванні.

Після цього територіальну перевага перейшла до Македонії, якій нічого було втрачати. Наша команда грала від суперника - і це не могло не насторожувати. На 68-й хвилині Трайковські знову зарядив з-за меж штрафного - і Бущан з великими труднощами перевів м'яч на кутовий.

У нашої збірної теж були моменти - у Малиновського, його удар з правої після скидки Караваєва парирував голкіпер. У Циганкова, який поміняв Ярмоленка. Але м'яч не йшов ворота. На 83-й хвилині підопічні Шевченка отримали ще один шанс закрити матч: арбітр після перегляду ВАР вгледів гру рукою у штрафному Македонії. Пенальті, за відсутності Ярмоленка, взявся бити Маліновський, але не зміг переграти голкіпера.

Нервової кінцівки, на жаль, уникнути не вдалося. На щастя, рівень Північної Македонії не дозволив створити біля наших воріт фінальний штурм, але все одно було дуже напружено. Але Україна вистояла! У нас перша перемога на Євро за 8 років і хороші шанси на вихід з групи.

Читайте також: Волинський кролик-прогнозист без вагань визначив переможця у матчі Данія - Бельгія (Відео, анонс)

Чемпіонат Європи. Група С. Тур 2.

Україна - Північна Македонія - 2:1

 Ярмоленко (29), Яремчук (34) - Аліоскі (57)

На 57-й хвилині Аліоскі (Північна Македонія) не реалізував пенальті (воротар)

На 84-й хвилині Маліновський (Україна) не реалізував пенальті (воротар)

 Шапаренко (43) - Велкоські (59), Аврамовскі (83)

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко, Зінченко, Шапаренко (Сидорчук, 78), Маліновський (Соболь, 90+2), Яремчук (Бесєдін, 70), Ярмоленко (Циганков, 69).

Північна Македонія: Дмитрієвські, Мусліу, Велкоські (Трічковскі, 85), С.Рістовскі, Аліоскі, Спіровскі (Чурлінов, 46), Адемі (Рістевскі, 85), Ніколов (Трайковскі, 46), Барді (Аврамовскі, 77), Ельмас, Пандєв.

Арбітр: Фернандо Андрес Рапалліні (Аргентина)

«Арена Націонале» (Бухарест, Румунія)

Telegram Channel